Electrolux Newsroom Sweden

Snabb lösning till välsmakande kranvatten

Bilder

Electrolux AquaSense™ är en ny kanna med vattenfiltrerare som tar bort ovälkomna bismaker och missfärgningar som kan finnas i kranvattnet. Drickvänligheten på det som kommer ur kranen kan skilja sig beroende på region eller årstid och smaken eller utseendet kan göra att vi inte vill använda det. Men vatten är en av de mest värdefulla tillgångarna i våra hem och det behövs varenda dag. Med hjälp av Electrolux AquaSense™ kan du ta tillvara på varje droppe.

Vatten är en ingrediens som ofta glöms bort eller tas för given trots att det är den viktigaste delen av allt vi äter och dricker. Kalkavlagringar i kranvattnet påverkar smaken på både mat och dryck. Genom att filtrera vattnet försvinner kalkavlagringarna tillsammans med andra orenheter så att smakerna förblir intakta. Den hinna som kan uppstå på teet försvinner och kaffets alla smaknyanser kommer fram. Det är också det perfekta vattnet att använda till isbitar.

– Det flesta av oss är väldigt medvetna om lyxen att ha konstant tillgång till kranvatten. Att filtrera det är en optimal lösning för de som vill ha friskt och rent vatten varje dag. Då behöver man inte betala stora summor för vatten som paketerats i flaskor under lång tid och skonar samtidigt miljön, säger Cecilia Gustavsson, Nordisk producktchef, Electrolux.

Marknadsundersökningar visar att det finns flera anledningar till varför människor väljer att filtrera sitt kranvatten. Bland annat att det ger full användning av vattnet man har hemma och många föredrar att ge det till sina husdjur och använda till att vattna sina blommor.

electrolux_aquasense_tea

För hushållsmaskinerna är kalkavlagringar ofta ett problem som skapar slitage. Förläng livstiden för dina maskiner och slipp processen med kalkborttagning genom att använda det filtrerade vattnet.

Miljöaspekten är också en viktig faktor. Kranvatten är bättre för miljön än flaskvatten. I de flesta länder fyller flaskvattnet ingen egentligen funktion och tar 2000 gånger mer energi att producera än kranvatten. Vad som är ännu värre är att 69% av alla flaskor med vatten som säljs slängs bort istället för att hamna hos återvinningen.

De lösningar som tidigare funnits har lämnat konsumenterna missnöjda med designen och snabbheten när det kommer till filtreringen. Med denna undersökning som inspiration har Electrolux utvecklat en elegant och innovativ kanna med överlägsen filtreringsförmåga.

Lättillgängligt vatten ger bättre hälsa

electrolux_aquasense_healthythirst-199

Vi vet alla att det är viktigt att dricka mycket. Vår hälsa, ämnesomsättning och vårt utseende mår bättre av att vi får i oss tillräckligt med vatten.  Människokroppen består av ungefär 70% vatten och funktioner som blodtryck, lever, njurar, leder och matsmältning behöver alla runt 2 liter vatten per dag för att kunna fungera ordentligt. Lättare tillgång till rent, färskt, filtrerat vatten i hemmet gör det lättare att dricka mer regelbundet under dagen. Det leder också till minskad konsumtion av läsk och andra sockerfyllda drycker. Se till att alltid ha en kanna med filtrerat vatten i kylen.

PUREADVANTAGE™ – ny unik filterteknologi

Det innovativa PUREADVANTAGE™ filtret innehåller 3M reningsteknologi för att säkerställa den högkvalitativa filtreringsprocessen och jobbar i fyra steg:

  1. Förfiltrering: Vattnet rinner genom det övre nätet
  2. Jonbytarfiltrering: Jonbytaren reducerar kalkavlagringar och halten av tungmetaller som till exempel koppar och bly.
  3. Filtrering med aktivt kol: Det aktiva kolet reducerar substanserna som påverklar smak och lukt som till exempel klor och organiska föroreningar.
  4. Sista filtreringen: Vattnet passerar de under nätet som fångar upp alla partiklar.

Den är enkel att använda, fyll på vatten precis som du gör i en vanlig kanna. Vattnet passerar snabbt genom filtret och kannan fylls upp med det rena vattnet.

Varje PUREADVANTAGE™ filter räcker till cirka 150 liter vatten (runt 30 dagar) och får regelbundet bytas ut för att behålla samma höga nivå. En indikator visar när det är dags att byta.

Aquasense har ett rekommederat cirkapris från 225 kr och finns i butik från 1 april.

Mer information finns här.

Högupplösta bilder går att ladda ner här.

För ytterligare information vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn. 08-738 76 52, 0733–55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke