Electrolux Newsroom Sweden

Årets Kock 2012 får hummer!

Bilder

Electrolux gratulerar Klas Lindberg till titeln Årets Kock 2012. Vi har följt det hårda arbete och de många timmar Klas har lagt ner inför tävlingen. Klas har nämligen tränat inför tävlingen i träningsköket på Electrolux huvudkontor där Sveriges kocklandslag i normala fall håller till.

Juryns motivering: Vinnaren har i knivskarp konkurrens tolkat råvarorna med stor respekt och skapat tre vällagade, eleganta och attraktiva rätter!

I årets upplaga av Årets Kock hade Klas fem och en halv timme på sig att klara de två tävlingsuppgifterna. Först skulle han utifrån en på förhand kommunicerad råvara, svensk biffrad från Gotland, skapa en varmrätt. Det var den här “huvudrätten” som Klas tränat på i vårt kök. Men förutom att klara av att tajma den här rätten exakt vid upplagningen var Klas också tvungen att laga en varm och en kall förrätt från en hemlig råvarukorg. Inför den hemliga delen hade Klas hoppats på att det skulle bli skaldjur. Han fick en glad överraskning när det visade sig vara hummer som var huvudråvaran i korgen. (Se Klas reaktion på korgen här)

Eftersom Klas blev så glad när han fick reda på att det var hummer som var den hemliga råvaran uppvaktade Electrolux honom under dagen och överlämnade en present i form av ett hummerkonto på 10 kilo svensk hummer hos Melanders Fisk i Stockholm.

electrolux_klas_lindberg_aretskock2012_gratulationer

Electrolux VD Keith McLoughlin gratulerar Klas med orden: “Dina vänner på Electrolux är väldigt stolta över din prestation och vi är glada att alla timmar i träningsköket gett resultat.”

Vi är övertygade om att Klas kommer att få ett spännande och otroligt lärorikt år som Årets Kock 2012.

Grattis!

För ytterligare information vänligen kontakta:

PR-ansvarig Johanna Hallander,  johanna.hallander@electrolux.se, 08-738 76 52 eller 0733-55 06 61

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke