Electrolux Newsroom Sweden

Ny pianosvart skönhet tar Italiensk kaffekultur in i de svenska hemmen

Bilder

Från och med i april finns den senaste frukten av Lavazza och Electrolux samarbete kring espressomaskiner, Favola Plus, även i ett pianosvart utförande. Favolan är utformad för att lyfta kaffeupplevelsen i hemmet till nästa nivå och har fått fina placeringar i flera maskintester, bland annat blev den korad till ”bäst i test” av Norska TV2 och Norsk Kaffeinformasjon.

Lavazza och Electrolux inledde sitt samarbete under 2011 i och med lanseringen av espressomaskinen Favola, som använder Lavazzas kapselsystem A Modo Mio.

– Espressobaserade drycker vinner hela tiden ny mark i Sverige och allt fler svenska konsumenter vill ha kvalitetskaffe hemma. Den nya Favola Plus-modellen motsvarar inte bara den mest kräsne kaffeälskarens krav på riktigt gott kaffe, utan även den designmedvetne svenskens estetiska preferenser, säger Andrea Del Bianco, Managing Director Lavazza Nordic.

Favolan har sedan lanseringen placerat sig väl i flera tester av espressomaskiner både i Sverige och vårt grannland Norge där den blev utnämnd till ”bäst i test” av Norska TV2 och Norsk Kaffeinformasjon.

Skandinavisk design
Enligt Electrolux designchef Henrik Otto passar skandinavisk designfilosofi utmärkt ihop med italiensk kaffetradition.

– Skandinavisk design handlar om att hitta den perfekta balansen mellan form och funktion, njutning och nytta; för mycket av det ena eller andra skapar obalans. Samma princip gäller när man skapar en perfekt espresso, den ska ta 25-30 sekunder att göra och bestå av exakt rätt mängd kaffe. Den här strävan efter perfektion är något som vi tagit fasta på i designen av A Modo Mio Favola, och utvecklat vidare i och med den nya Favola Plus.

Favola Plus
Favola Plus är än mer behändig att använda än sin föregångare Favola med automatisk och programmerbar kaffemängd, genomtänkt design och smarta funktioner som gör maskinen smidig att hantera. Elektronisk temperaturkontroll gör att kaffet bryggs vid rätt temperatur. Tack vare ångfunktionen kan du även göra perfekt cappuccino och café latte. Favola har en löstagbar vattentank på 0,9 liter samt en behållare för tolv förbrukade kapslar.

Övriga funktioner:

  • Espressomaskinen har formgjutet handtag och rostfritt stålgaller där du placerar koppen.
  • En indikator visar när behållaren för spillvatten är full.
  • Knapparna är upplysta och syns även när kvällen kommer. På Favola Plus är även platsen där du placerar koppen upplyst för både funktion och design.
  • Du kan själv ställa in höjden mellan galler och kaffeutlopp på din Favola espressomaskin. Välj en höjd mellan 80 –110 mm, så undviker du stänk runt koppen.
  • Favola har en säkerhetsfunktion som slår av maskinen automatiskt efter 30 minuter.
  • Favola Plus ELM5200 har ett rekommenderat cirkapris på 2 650 kronor.

Favola A Modo Mio Plus, ELM5200

favola-helbild

För ytterligare information om Favola eller Favola Plus, kontakta:
Johanna Hallander, PR Manager Sverige på tfn 0733-55 06 61,
e-post johanna.hallander@electrolux.se,

För ytterligare information om kapselsystemet A Modo Mio, kontakta:
Johan Sollenberg, marknadschef Lavazza Nordic på tfn 070-764 00 78,
e-post johan.sollenberg@lavazzanordic.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke