Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux Inspiration Range Heroes

Bilder

Den nya serien Inspiration Range från Electrolux består av  inbyggnadsugnar, kyl- och frysskåp, spisfläktar och inbyggnadshällar. Alla produkterna i serien är inspirerande av teknologi som först utvecklats för det professionella köket.

Inbyggnadsugnar- kombi ångugn

Electrolux utvecklade tillagningskombination av ånga och varmluft för professionella kockar som länge använt sig av den för att bevara råvarornas vätska, textur och få fram smakerna. Kombi ångugnen är nu uppdaterad till en deluxe-version och har därmed blivit en del av Inspiration Range. Den rymmer 74 liter, har ett hyllsystem med nio nivåer och marknadens största bakplåtar. Den ger nya möjligheter och flexibilitet när det kommer till att laga mera mat samtidigt.

vardagsrum

Nya kombi ångugnen erbjuder alla funktioner som en top-of-the-line ugn ska ha samt tre program som använder olika kombinationer av ånga och varmluft:

• Intervallånga (25 % ånga): för att tillaga fågel eller kött. Medan den torra värmen ger en krispig yta håller ånga insidan mör och saftig.
• Intervallånga plus (50 %): för att skapa krispig skorpa på bröd och kakor, för att värma upp mat utan att bränna ytan eller torka ut den.
• Full ånga (100 % ånga): för rätter som till exempel fisk, ris, couscous eller grönsaker. Bevarar deras näringsämnen, vitaminer och mineraler samt dess naturliga färg och smak.

Ugnens matlagningstermometer har en ny uppdaterad ergonomisk design och är placerad alldeles vid öppningen på ugnen. Ställ bara in den temperatur du önskar och sätt in matlagningstermometern i maträtten. Ugnen kommer att göra resten och talar om för dig när din rätt är färdig.

eob8851aax_0169812

Kombi ångugnen har ett rekommenderat cirkapris på 19 525 kronor.
Modell: EOB8851AAX, inbyggnadsmått H:590 x B:560 x D:550

Kompaktugn

Kompakt behöver inte betyda kompromiss. Det betyder bara att du har svängrum att göra ditt kök mer personligt. En Electrolux kompaktugn har till många av funktionerna som de fullstora ugnarna: olika multifunktioner, varmluft och
grill, varmluft och ånga, intervallånga eller varmluft och mikro. Allt är samma utom storleken så att du får plats med allt annat också. Sätt gärna de olika enheterna tillsammans – vågrätt, lodrätt eller i grupp.

evy9741aax_017053

Kompakt kombi ångugn har ett rekommenderat cirkapris på 14 575 kr.
Modell: EVY9741AAX, inbyggnadsmått H:590x B:560 x D:550

Kyl och frys

Colour Range- kyl- och frysskåp
Råvaror är grunden till den professionella matlagningen och att bevara dess färskhet har de professionella köken löst genom speciella utrymmen, jämn temperatur och rätt luftfuktighet. Electrolux har anammat detta till de nya energieffektiva kyl- och frysskåpen i Inspiration Range. Med dubbla kylsystemet TwinTech hålls luftfuktigheten på 65-90% i kylen jämfört med 25-40% i kylfrysar med gemensamt kylsystem. Sallad till exempel håller sig färsk upp till en vecka i kylen och tappar nästan ingen fukt under den tiden. Färsk frukt och grönsaker bibehåller sina vitaminer och tester som gjorts visar inga minskade nivåer av näringsämnen efter tio dagar.

rod-kyl

Designen inkluderar:

• Fullhöga, välvda dörrar utan synliga lister i ovan och underkant
• Anti fingerprint rostfritt stål med horisontell borstning över hela serien
• Nytt långt vertikalt metallhandtag
• Ny färgskala: Glossy red, Satin lime green Ebony stainless steel och Chocolate brown, samt traditionell vit och rostfri

en3487aoh_017134 en3487aoj_017132 en3487aoy_en3881aoy_017133

Färgskalan är särskilt framtagen för Inspiration Range och alla färgerna målas på kylskåpen utom Ebony stainless steel som får sin färg genom en unik kemisk process. Utrustade med intuitiva, LCD-displayer som du ställer in med en lätt tryckning. Vita siffror och grafik ger en modern och exklusiv look. Displayen matchar de övriga produkterna som tillhör Inspiration Range.

Colour Range kombinationsskåp har ett rekommenderat cirkapris på 14 390 kr.
Modellerna heter EN3487AOY,-O, -J & -H, energimärkning A+, H 1869 mm.
Motsvarande skåp finns i vitt och rostfritt och heter då EN3481AOW,-X.

Source och Glacier

hall-och-kyl
Kyl- och frysparet med is och vatten genom dörren får ny design. Nya handtag, ny inredning och display på dörren är synliga förbättringar. Invändigt har skåpen större hyllplan och frysens stora lådor går på skenor.

Kylskåpet Source ger dig friskt, kylt och kolsyrat eller stilla vatten genom dörren och ska kopplas till vattenledningen. Det har 2 kolsyrenivåer på det kylda, filtrerade vattnet.

Fryskåpet Glacier producerar upp till 1,6 kg is per dygn. Unikt för de båda skåpen är att du kan få vatten- och ismaskin i kylar och frysar som passar traditionell svensk köksstandard.

Source & Glacier har Superkabinett med helsvetsat ytterhölje som gör skåpet tystare och extra stabilt.

Designen på Source inkluderar:

erf3867sox_016816
• FreshPlus med Multiflow kylteknologi som håller hög luffuktighet och jämn temperatur. Det förlänger hållbarheten med upp till en vecka.
• Inbyggd dispenser för kolsyrat och kylt vatten i dörren, LED-belysning
• Lättjusterat med en LCD-display på dörren
• Stor grönsakslåda på skenor
• Nya metallhandtag och öppningspedal
• Förvaringsvolym: 324 liter
• Färg: Vit eller rostfri

Designen på Glacier inkluderar:

frys
• FrostFree – automatisk avfrostning för enklare hantering
• Inbyggd ismaskin idörren, LED-belysning
• Lättjusterat med en LCD-display på dörren
• 7 lådor varav 2 extra rymliga på skenor
• Metallhandtag och öppningspedal
• Förvaringsvolym: 236 liter
• Färg: Vit eller rostfri

Source kyl har ett rekommenderat cirkapris på 15 900 kronor i vitt och 16 900 kronor i rostfritt. Modell: ERF3867SOW och ERF3867SOX, energimärkning A+, H 1800 mm.

Glacier frys har ett rekommenderat cirkapris på 15 790 kronor i vitt och 16 790 kronor i rostfritt. Modell: EUF2947GOW och EUF2947GOX, energimärkning A+, H 1800 mm.

KitchenLine
Kyl och frysen – KitchenLine har en helt ny design och uppbyggnad som verkligen följer upp den professionella looken och har vår mest avancerade kylteknik. Rostfria dörrar och handtag som matchar ugnarna i serien Inspiration Range.

Designen inkluderar:

Kylen

erf3869aox_017193
• FreshPlus med Multiflow kylteknologi som håller hög luffuktighet och jämn temperatur. Det förlänger hållbarheten med upp till en vecka
• LCD-display
• Förvaringsvolym: 359 liter

Frysen

euf2949iox_0171922
• FrostFree – automatisk avfrostning, LED-belysning
• Invändig ismaskin, GlacierLight, ansluts till vattenledning
• LCD-display
• 5 lådor varav 2 extra rymliga lådor på skenor
• Förvaringsvolym: 244 liter
• Färg: Rostfri

KitchenLine kyl har ett rekommenderat cirkapris på 14 775 kronor. Modell: ERF3869IOX, energimärkning A+, H 1850 mm.

KitchenLine fryskåp har ett rekommenderat cirkapris på 16 390 kronor. Modell: EUF2949IOX, energimärkning A+, H 1850 mm.

Spisfläkt

De nya fläktarna i Inspiration Range och är likt de andra produkterna i serien inspirerande av teknologi som först utvecklats för det professionella köket. De använder 50% mindre elektricitet för maxstyrka och är tystare än konventionella motorer. Några av modellerna är utrustade med sensorteknologi och det erbjuder ännu mer kreativ frihet i köket. De integrerade sensorerna känner av när matångorna ökar och reglerar sig efter dess intensitet. På så vis är den alltid så tyst och effektiv som möjligt och man behöver inte reglera något manuellt. Effektiva LED-ljus med dimeffekt ger största möjliga valmöjligheter och kan varieras beroende på middagssällskap och stämning. LED använder 70 % mindre elektricitet än andra glödlmapor och har en beräknad livslängd på 10 år.

efb90550bx_017067

Vägghängd fläkt har ett rekommenderat cirkapris på 12 375 kronor. Modell: EFB90550BX

eff80680bx_016789

Vägghängd vertikal fläkt har ett rekommenderat cirkapris på 16 475 kronor. Modell: EFF80680BX

Inbyggnadshällar

InfinitePro

hall-2
Unik häll med 6 zoner och den nya funktionen ChefMode. Inspirationen kommer från de kockar som ofta jobbar med flera temperaturer samtidigt och sedan flyttar pannor och grytor mellan dessa istället för att dra upp och ner värmen. Med InfinitePro finns möjligheten att använda tre olika zoner med olika förinställda temperaturer när du sätter igång med matlagningen. Du aktiverar samtliga zoner med ett knapptryck. Chef Mode gör att man kan kombinera sex matlagningszoner så du får tre värmenivåer. I kombination med induktion är InfinitePro energieffektiv och säker. Tillskillnad från till exempel gas eller elplattor aktiveras zoner endast då det är en pannan eller gryta placerad på dem. Funktionen Chef Mode minns också dina inställningar och kan använda dessa igen då den aktiveras nästa gång.

ehh9967fog_016805

InfinitePro har ett rekommenderat cirkapris på 20 875 kronor. Modell: EHH9967FOG, 900 mm, inbyggnadsmått 880×490 mm

InfinitePure
Elegant och stilren induktionshäll som i avstängt läge är helt svart. Det är först när hällen slås på som man dess bakgrundsbelysta touchkontroll och zonerna. Med rotary direct touch reglerar du enkelt värmen. Med InfinitePure behöver du inte tänka på hur du placerar dina kokkärl. Du kan ställa dina grytor och kastruller – oavsett storlek – var som helst på hällen. Det enda som behöver täckas är kryssen

ehd8740fok_016803

InfinitePure har ett rekommenderat cirkapris på 16 895 kronor. Modell: EHD8740FOK 800 mm, inbyggnadsmått 750x490mm.

GreenRange
Våra mest energisnåla produkter är märkta med ett grönt träd. Det är de bästa alternativen för den som vill påverka vår miljö så lite som möjligt. Exempel på GreenRange produkter är våra kyl ERF3866AOW,-X och frysen EUF2946AOW,-X

green-range

Symbolen innebär att kylar och frysar har energiklass A++ eller bättre.För diskmaskiner gäller EU-norm A+ och en vattenförbrukning på max tio liter. Tvättmaskiner måste hålla energiklass A+++ och A i centrufgering. Torktumlare måste hålla energiklass A.

Green Range gäller även spisar (A-10 %), ugn (A-20 %) och hällar med induktionszoner. I serien ingår också vämepumpar för uppvärmning.

För dammsugare har vi UltraOne Green, UltraSilencer Green och ErgoSpace Green.

Högupplösta bilder finns här.

För mer information vänligen kontakta: Johanna Hallander tfn. 08-738 76 52, 0733–55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke