Electrolux Newsroom Sweden

Professionella produkter har inspirerat till en ny serie från Electrolux

Bilder

Air-o-system inkluderande AOS Touchline och Blastchiller från Electrolux Professional

Dagens konsumenter vill ha fantastiska resultat när det kommer till matlagning och tvätt utan att behöva omvandla dessa till heltidsjobb. Som ledande tillverkare av produkter för professionella kök och tvättanrättningar har Electrolux tagit fasta på grunder och funktionalitet från den sidan och omvandlat dessa till en ny serie produkter för hemmabruk.

Electrolux innovativa produkter är designade för att kunna möta efterfrågan från de mest krävande konsumenterna. De har testkörts och utvecklats i de professionella köken där kraven på funktion och perfekta resultat är som högst.

Electrolux Professional är den högst rankade leverantören av produkter till professionella kök och tvättanrättningar i Europa. Kunderna från den professionella sidan skiljer sig inte från andra konsumenter på så sätt att de alla vill ha pålitliga, välfungerade produkter som kan ge det bästa resultatet. Därför är det bara naturligt att vi tar inspiration från den professionella sidan och anpassar till produkter för de vanliga hemmen, säger Thomas Johansson, designchef på Electrolux, Europa.

genom-vardagsrum hall-och-kyl

Spin offs från den professionella köks- och tvättutrustningen har gett kombiångugnar, zonfria värmeplattor, förinställda värmelägen, precisa och intuitiva displayer till induktionshällar, vertikala gasflammor som minskar energikostnaden med 20 % jämfört med gashällar, skräddarsydda modulsystem för matlagning, diskmaskiner
som är lättare att lasta i och ur, och hushållsmaskiner som drivs av tystare, effektivare, borstlösa elektriska motorer som är alltid är pålitliga.

Professionell expertis:
• Electrolux är ledande leverantören av professionella tvätterier och kök i Europa
• Electrolux är den enda leverantören av kompletta lösningar (produkter+service) för professionella kök och tvättanrättningar.
• 1 av 3 stora hotellkedjor världen över väljer Electrolux som leverantör för både deras kök och tvätt. I Sverige finns Electrolux på bland annat på Grand Hôtel, Elite Hotels samt Choice Hotell
• Ungefär hälften av alla restauranger med Guide Michelin stjärnor i Europa använder Electrolux utrustning i sina kök.
• Några av världen främsta kockar jobbar med Electrolux och skapar innovatiova lösningar. Nära samarbeten görs också med det svenska, norska och finska kocklandslaget samt Gambero Rosso i Italien.
• I Sverige finns Electrolux utrustning på bland annat Restaurang AG:s, Mathias Dahlgren, Grand Hôtel Stockholm, Jonas@Flemminggatan, BAR, Lux, Långbro Värdshus, Thörnströms kök, Swedish taste (Gbg), PM & vänner (Växjö) och Restaurang P2 (Malmö).

7371-a-grand-hotel

Bild: Grand Hôtels spis från Molteni

Produkter med funktioner från Electrolux Professional (kök och tvätt) inkluderar:
• Kombiångugn – använder en kombination av ånga och varmluft, en tillagningsmetod uppfunnen av Electrolux för de professionella köken. Den senaste modellen rymmer 74 liter och har nio olika nivåer att placera maten på för att underlätta när man lagar flera saker samtidigt.
• InfintitePro induktionshäll har förinställda värmezoner som professionella hällar har för att lättare kunna tillaga flera saker samtidigt.
• InfinitePure induktionshäll är helsvart vid avstängt läge och hällmarkeringar och upplyst touch screen vid användning.
MultiFlow är kyltekniken som håller temperaturen och luftfuktigheten på en jämn nivå i hela kylen vilket förhindrar att maten torkar ut och förlänger förvaringstiden med upp till en vecka.
• Ny kylfrys som håller maten färsk längre med hjälp av TwinTech. En kompressor håller två separata kylsystem igång utan att den torra luften i frysen används också i kylen. Optimal luftfuktighet hålls i kylen medan frysen hålls frostfri. Toppmodellerna har MultiFlow – precis som kylskåpen.
• Fläktar, diskmaskiner, kylskåp, tvättmaskiner och torktumlare drivs av tysta, effektiva, borstlösa elektriska motorer utvecklade för professionella miljöer där pålitlighet är A och O.

Högupplösta bilder finns här.

För mer information vänligen kontakta: Johanna Hallander, PR-ansvarig på Electrolux HemProdukter tfn. 08-738 76 52, 0733–55 06 61 e-mail: johanna.hallander@electrolux.se

För mer information om Electrolux Professional vänligen kontakta: Marcus Örnmark, Nordisk marknadsansvarig på Electrolux Professional tfn. 08-738 62 41 e-mail: marcus.ornmark@electroluxprofessional.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke