Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux gastrokoncept the Cube by Electrolux kommer till Stockholm

Bilder

The Cube by Electrolux landar på Kungliga Operans tak i mitten av juni. En mat- och designupplevelse utöver det vanliga som dessutom stimulerar gästernas egna kreativitet.

Electrolux har 90 års erfarenhet av att utveckla professionell köksutrustning vilket medfört att våra produkter finns i 50 procent av alla europeiska kök belönade med stjärnor i Guide Michelin. Electrolux vill genom att skapa en unik matupplevelse, The Cube by Electrolux, förmedla en del av sin samlade kunskap.

The Cube by Electrolux har tidigare gjort succé i Bryssel och Milano och öppnar i LondonRoyal Festival Hall parallellt med Stockholm, i juni. Mellan den 18 juni – 14 oktober 2012 kommer Stockholm och Sverige ha chans att ta del av den gastronomiska upplevelsen på Kungliga Kungliga Operans tak.

Placeringen av den delvis genomskinliga byggnaden är en viktig del av upplevelsen. Den ger en tillfällig tillgång till en av Stockholm vackraste vyer. The Cube by Electrolux erbjuder 18 stycken exklusiva platser per sittning.

Vi vill inspirera våra konsumenter och låta dem direkt ta del av den professionella kunskapen vi besitter. Proffskockarna vi samarbetar med vet hur man lyfter upplevelsen genom att stimulera alla sinnen, de jobbar med smarta lösningar och använder köksutrustningen på bästa sätt. Att se det inspirerar till att experimentera med matlagningen i det egna köket, säger Olivia Kaye, projektledare på Electrolux.

– Upplevelsen av fantastisk mat kan gärna kombineras med balett och opera på hög konstnärlig nivå och flätas samman till en häftig totalupplevelse, säger Operans vd Birgitta Svendén.

Professionell expertis

Handplockade stjärnkockar kommer att sätta sin prägel på menyn som i huvudsak kommer att bestå av lokala ingredienser. Följande kockar med team kommer att närvara; Mathias Dahlgren från Mathias Dahlgren Grand Hôtel, Magnus Ek från f.d.  Oaxen, Johan Jureskog från Restaurang AG, Klas Lindberg som vann Årets Kock 2012 och Stefano Catenacci från Operakällaren samt internationella gästspel. All mat kommer att tillagas på de allra senaste Electroluxprodukterna, både professionella och för hemmabruk. Köket är öppet och väl synligt så att du som gäst kommer väldigt nära kocken under matlagningen. Kockarnas tips och råd förmedlas till gästerna under middagen för sedan kunna användas som inspiration hemma.

Arkitektur och inredning

The Cube by Electrolux är ett exempel på innovativ och hållbar arkitekt- och ingenjörskonst. Designen är typisk för Electrolux, skandinavisk med rena linjer och ljusa färgval. När gästerna anländer är den 140 kvm stora ytan helt öppen för att erbjuda bästa möjliga vy. När det är dags att sätta sig till bords sänks bordet ned från taket för att efter måltiden åter igen höjas upp för fortsatt mingel.

Bokning

Det kommer att vara två sittningar per dag, alla veckodagar.

Lunchsittningen är mellan kl 12.00 och ca 14.30 och middagssittningen är mellan kl 19.00 och ca 23.30.

Ett lunchkuvert inklusive dryckespaket kostar 1 450 sek och middagskuvert inklusive dryckespaket kostar 2 600 sek.

Bordsbokning privat: 0709-38 48 63 eller mail: cubestockholm@electroluxmail.com

Bordsbokning externt företag: 08-507 333 09 eller mail: cubecorporate@electroluxmail.com

Dessutom kommer ett antal specialkvällar att anordnas under de fyra månader som the Cube by Electrolux är uppe.

Högupplösta bilder finns här

För mer information vänligen kontakta: Gabriella Picano, tfn. Telefon: +46 (0) 722 309 419, e-mail: gabriella.picano@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke