Electrolux Newsroom Sweden

Ecostore – en ny generation kyl- och frysskåp utvecklad av Electrolux Professional

Bilder

Har du någon gång funderat över hur mycket ditt professionella kylskåp förbrukar i energi 24 timmar om dygnet  7 dagar i veckan? Med Electrolux nya kyl- och frysskåp, ecostore, kan du spara 65% på elräkningen.

Electrolux Professional har många års erfarenhet av att utveckla produkter för professionella användare inom restaurang- och storkök. Electrolux genomförde ambitiösa kundundersökningar och ingående studier på målgruppen när utvecklingen av nya kyl- och frysskåp drog igång. Resultatet blev en helt ny generation, ecostore skåp, där kundernas önskemål om nya funktioner, pålitlighet och hållbarhet tillgodosetts. Ecostore är mycket energieffektiv, robust och har hög förvaringskapacitet. En rad nya funktioner förlänger livsmedlens hållbarhet och kvalitet.

Avancerad elektronik styr luftflödet för bästa resultat

Ecostore är utvecklad för att förlänga livsmedlens hållbarhet och bevara råvarornas kvalitet. Optiflow är ett intelligent luftcirkulationssystem som anpassar luftflödet och ger jämn temperatur i hela utrymmet med lägsta möjliga energiförbrukning oavsett hur varorna i skåpet lastats. Ecostore Touch med LCD pekskärm och förinställda program tillåter användaren att ställa in optimal temperatur och luftfuktighet för de livsmedel som förvaras – enkelt och säkert.

En ny generation med lägsta energiförbrukningen
Ecostore förbrukar upp till 65% mindre energi än ett vanligt standardskåp*. Det innebär en potentiell årlig besparing på 3 200:- för ett frysskåp och 1 400:- för ett kylskåp i energiklass 7 jämfört med ett skåp i klass 1.

Valet av kyl- och frysskåp är m.a.o ett viktigt beslut som får stora konsekvenser på driftskostnaden och miljöpåverkan. Ecostore skåp med propan (R290) som köldmedium har minimal påverkan på växthuseffekten och förlänger skåpets livslängd.

Maximal förvaringskapacitet
Tack vare den nya konstruktionen ger Electrolux ecostore skåp i genomsnitt 50 liter större nettovolym jämfört med motsvarande skåp på marknaden (670 liters förvaringskapacitet på 58cm2 golvyta).

Professionell expertis
Electrolux Professional utvecklar nya produkter utifrån kundinsikt vilket genom åren medfört många nya produkter med innovativa tekniska lösningar. Vi strävar ständigt efter en hållbar utveckling och att frambringa produkter med lägre energiförbrukning till gagn för våra kunder och vår miljö. Vår strävan är att överträffa miljöklassificeringar av internationella institutioner som ECA, EIA, DEST och CECED.

Inom EU är man i färd med att ta fram en internationell standard för energiklassificering av professionella kyl- och frysskåp. CECED har tagit initiativ till en energiklassificeringsskala mellan 1 och 7 där 7 innebär den högsta energieffektiviteten. Electrolux energisnåla Ecostore är i klass 7 enligt CECEDs skala.

ecostore

Ecostore lanseras på Gastro Nord i april 2012.

För mer information vänligen kontakta Marcus Örnmark på e-mail: marcus.ornmark@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke