Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux minskar bullret i köket

Bilder

Med elvispen EASYCOMPACT/SILENT har Electrolux kombinerat prisbelönt design med världsledande ljudteknologi.

Tidigare har ljudereduceringssystem främst använts för dammsugare och mixers, men nu är det elvispens tur. Att hålla hushållsmaskinernas buller nere gör det lättare att föra samtal i köket och det är tanken bakom EASYCOMPACT/SILENT.

– Köket är ofta hemmets samlingsplats. Med vårt patenterade ljudsystem behöver inte längre konversation eller skratt vänta bara för att man tar fram en elvisp, säger Mari Törmälä, Product Marketing Manager, Electrolux.

Ljudet reduceras på två sätt; dels genom ett unikt luftflöde som ger en smidig och snabb ström som tar bort ljud och dels genom en ljudabsorberande motor som effektivit reducerar de annars högljudda vibrationerna.

EASYCOMPACT/SILENT har rundade kanter och den vita ytan är en blandning av matta och blanka områden som avslutas med en klarröd, transparant ände. Den steglösa hastigheten visas genom en display med blått LED-ljus. Elvispen blev utsedd till vinnare av Red Dot Design Award 2012*.

electrolux-mat-120413-14694

– Designen förmedlar något modernt och skandinaviskt. Mjukheten och smidigheten releteras direkt till tystnaden, medan den transparanta röda änden och de blå LED-ljusen visar på maskinens kraft, säger Jérôme Estève, Designer, Electrolux.

Fler funktioner:

  • 450W och turbofunktion ger snabba resultat
  • Ergonomiskt utformade vispar
  • Extra lång sladd
  • Robusta degkrokar
  • Soft start-funktion

EASYCOMPACT/SILENT har ett rekommenderat cirkapris på 825 kr.

* Red Dot Design Award började delas ut 1955 och är idag en av världen största och mest prestigefyllda designtävlingar. Priset delas ut av Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ett av Europas äldsta och highly reputed designinstutioner  Över 14 000 deltagare från 70 nationer har deltagit under 2012 och visar på prisets internationella relevans.

För mer information vänligen kontakta: Gabriella Picano, tfn. Telefon: +46 (0) 722 309 419, e-mail: gabriella.picano@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke