Electrolux Newsroom Sweden

Designer skapar oförglömlig middagsupplevelse

Bilder

Electrolux har samarbetat med professionella kockar under 90 års tid och fått tillgång till ovärderlig kunskap. Vi vill förmedla en del av denna kunskap och inspirera våra konsumenter att tänka på helheten när de bjuder på middag. Upplevelsen handlar inte längre bara om maten.

Synen är ett av de viktigaste sinnena vid en middag, något som professionella kockar vetat länge. Deras förmåga att jobba med alla sinnen är nyckeln till en gastronomisk succé. 

–       Electrolux har tagit fasta på vikten av det visuella vid en middag och uttrycket ”att äta med ögonen”. Vi ville skapa en annorlunda upplevelse där fler sinnen involveras och The Cube är den perfekta arenan för det, säger Gabriella Picano, PR Manager Sverige, Electrolux.

Designer tolkar kock
I augusti tar en helt ny värld plats i The Cube by Electrolux, ett gastronomiskt koncept placerat på Kungliga Operans tak. Stjärnkocken Johan Jureskog är på plats med en specialkomponerad meny. Han har blivit en stilbildare med sin mat som är vällagad, rak och ärlig med tydliga smaker. 

Johans meny har tolkats av designern och stylisten Martin Bergström som har lång erfarenhet av att jobba med visuella uttryck. Martins förmåga att förmedla en historia tillsammans med hans tekniska kunskaper om textil och materia i kombination med en aldrig sinande fantasi har gjort hans specialtillverkade kläder eftertraktade och lett till en rad uppdrag utanför modevärlden. Martin kommer att skapa en dukning inspirerad av Johans meny.

–       Mötet med Johan Jureskog inspirerade mig då han pratade om ”familjen”. Familj kan ju betyda många saker, men jag ville ta fasta på just gemenskap, och skapade därmed ett koncept där matgästerna uppmanas till deltagande och interaktion. Jag kommer att placera massor av kopierade teckningar i olika storlekar på bordet. Utöver teckningarna kommer det även finnas blommor, rötter, svampar mm som jag inspirerats av samt pennor och kritor. Tanken är matgästerna ska kunna rita på plats om de vill. Jag tyckte att det skulle vara fint att alla får vara lite kreativa och rita under måltiden, och detta kan säkert öppna upp för intressanta diskussioner och bryta isen för folk som inte känner varandra, säger Martin Bergström.

Dukningen kommer att finns på plats i The Cube by Electrolux under perioden 10-19 augusti 2012. 

Bordsbokning görs via: telefon: +46 (0) 709-38 48 63 eller mail: cubestockholm@electroluxmail.com 

Mer information om the Cube by Electrolux finns här: www.electrolux.se/Cube/Stockholm/

För ytterligare information vänligen kontakta: Gabriella Picano tfn. + 46 (0) 722-309 419, e-mail: gabriella.picano@electrolux.se

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke