Electrolux Newsroom Sweden

De tio finalisterna i Electrolux Design Lab: Aeroball av Jan Ankiersztajn

Photos

Aeroball är ett revolutionerande sätt att förbättra de utrymmen vi lever på. Genom små bubblor som flyter och svävar, renar och filtrerar Aeroball luften medan den svävar. Aeroball finns även med olika dofter, för tillfällen då inte enbart filtrering räcker till. Designen är inspirerads från naturen och globens lysande yta absorberasd ljus under dagen och strålar ut det under natten, som en delikat eldfluga som ständigt förbättrar den luft vi andas. Eftersom utrymme är en så värdefull tillgång nuförtiden, verkar Aeroball för att rena, fräscha upp och förfina våra utrymmen för att göra våra hem lite vackrare.

Land:Polen
Designer: Jan Ankiersztajn
Skola: Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu

 

 

 

 

De tio finalisterna i Electrolux Design Lab 2012 erbjuder en fulländad upplevelse som involverar alla sinnen.
I den tionde upplagan av den årliga tävlingen Electrolux Design Lab var utmaningen för de deltagande designstudenterna att skapa hemprodukter med förmågan att involvera alla sinnen och skapa starka upplevelser. Tio unga designers, utvalda bland 1 200 tävlande, kommer att få presentera sina koncept för en jury bestående av professionella designers och kreatörer under finalen i Milano den 25 oktober 2012.

De tio finalisterna, som representerar Australien, Brasilien, Kina, Danmark, England, Nya Zeeland, Norge, Polen och Spanien kommer att presentera sina bidrag för en jury bestående av den prisbelönta kocken och restaurangägaren Davide Oldani, den renommerade designern Dante Donegani, den populära designbloggaren Kelly Beall och Electrolux designchef Henrik Otto.

–       Eftersom Electrolux Design Lab firar tioårsjubileum ville vi ge studenterna en brief som utmanar dem att skapa helhetsupplevelser för alla sinnen. De tio bidrag som tagit sig till finalen är en överblick av den typ av designtänk som överraskar och utmanar oss och skapar diskussioner inför framtiden, säger Henrik Otto, designchef på Electrolux.
Final i oktober på designmuseet Triennale i Milano
De tio finalisterna kommer att presentera sina bidrag på designmuseet Triennale i Milano den 25 oktober. Juryn kommer att bedöma bidrag baserade på hemprodukter som erbjuder en komplett sinnesupplevelse när de väljer ut vinnaren, som får en betald sex månaders praktikplats på ett Electrolux Global Design Center samt 5000 Euro i prispengar. Andrapriset är 3000 Euro och tredjepriset 2000 Euro.

 

För mer information, vänligen besök www.electroluxdesignlab.com och följ @DesignLab2012 på Twitter

Save and share this post