Electrolux Newsroom Sweden

De tio finalisterna i Electrolux Design Lab: ICE av Julen Pejenaute

Bilder

ICE kastar nytt ljus över matlagningsvärlden. ICE kan användas som en vanlig lampa med anpassningsbar styrka eller färg som passar stämningen på vilken middagstillställning som helst. ”Experience” är ett läge som lyfter upplevelsen av måltiden genom att addera interaktiv bakgrund som reagerar på dina rörelser och skapar dynamisk länk mellan objekten på bordet. När den placeras på en matlagningsyta eller på ett matbord, scannar ICE av omgivningen och assisterar användaren för att kunna skapa den bästa måltiden som passar alla tillfällen. ICE scannar ingredienser du redan valt att tillaga och ger förslag på rätter som kan tillagas utifrån dessa. Användaren kan också få tillgång till en stor databas med recept och ICE guidar dig hela vägen. ICE är ett utmärkt sätt för att lära sig och uppleva en helt ny värld av matlagning i ditt eget hem.

Land: Spanien
Designer: Julen Pejenaute
Skola: Universidad Politecnica de Valencia

 

 

Om Electrolux Design Lab
Electrolux Design Lab är en årlig global designtävling som bjuder in studenter och nyutexaminerade studenter inom industridesign att tävla om en betald sex månader lång praktik hos Electrolux Global Design Center samt vinstpengar genom att skicka in idéer som utvecklar sinnesupplevelsen av hushållsprodukter.

Briefen för Electrolux Design Lab 2012 är designupplevelsen, och deltagarna utmanas att hämta inspiration från alla delar av den professionella upplevelsen (kockar, arkitekter, inredningsarkitekter, hotellkoncept etc) för att skapa framtidens hushållsmaskiner.

Final i oktober på desginmuseet Triennale i Milano
De tio finalisterna kommer att presentera sina bidrag på designmuseet Triennale i Milano den 25 oktober. Juryn kommer att bedöma bidrag baserade på hemprodukter som erbjuder en komplett sinnesupplevelse när de väljer ut vinnaren, som får en betald sex månaders praktikplats på ett Electrolux Global Design Center samt 5000 Euro i prispengar. Andrapriset är 3000 Euro och tredjepriset 2000 Euro.

För mer information, vänligen besök www.electroluxdesignlab.com eller följ oss på Twitter på @DesignLab2012

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke