Electrolux Newsroom Sweden

Fem tips för att hålla rent under julstöket

Bilder

Såhär i juletider är det lätt att det blir stökigare än vanligt hemma. Damm, mjöl från julbaket, granbarr och smulor är några av de saker som sprider sig i våra hem. Matlagning och bakning lämnar spår efter sig. Här bjuder vi på några tips som kan underlätta städningen under julstöket, så att du kan spara tid och fokusera på det du tycker är roligast.

1. Så rengör du ugnen på ett enkelt sätt
Om din ugn inte är självrengörande kan du enkelt göra rent den på följande sätt: gnid insidan av ugnen med såpa, värm till 100 grader och vänta i 10 minuter innan du stänger av. Låt svalna. Nu är ugnen lätt att torka ren. Om du har en ångugn kan du göra samma procedur med ångprogrammet.

Kombi Ångugn från Electrolux, EOB8851AAX

2. Bli kvitt både grus, husdjurshår och pepparkakssmulor
Electrolux nya sladdlösa dammsugare UltraPower kombinerar hög prestanda med lång batteritid för att ständigt kunna vara till hands när vardagssmutsen slår till. Munstycket är utrustat med BRUSHROLLCLEAN-teknologi, som gör att du genom att trampa på fotpedalen på munstyckets ovansida kan separera intrasslat hår och ludd från borsten på några sekunder, så att det lätt kan sugas upp.

UltraPower från Electrolux, ZB5012

3. Byt dammsugarpåse regelbundet
Om dammsugaren indikerar att påsen är full så ska du byta den, även om du inte tycker att du dammsugit så mycket. Finkornigt damm, mjöl och liknande kan täppa igen påsens porer så att luften inte kan strömma igenom som den ska. Tycker du att det är krångligt att hitta rätt dammsugarpåse? Electrolux har utvecklat en dammsugarpåse i standardmodell, s-bag, som passar alla Electrolux dammsugarmodeller. Det finns olika varianter av s-bag, beroende på dina unika krav: s-bag Ultra Long Performance, s-bag Anti Allergy, s-bag Classic Long Performance, s-bag Anti Odour och s-bag Classic. Allt du behöver titta efter är s-bag-logotypen.

S-bag classic från Electrolux

4. Minska matsvinnet!
Under julen är det lätt att vi överkonsumerar och det slängs onödigt mycket mat. Tänk framförallt på att planera dina inköp, så att du inte köper stor mängder mat i onödan. En lösning kan vara att investera i en kyl som bevarar maten och förlänger hållbarheten. Kylskåpet ERF3866AOX/AOW  från Electrolux är utrustat med Multiflow, en funktion som ger högre luftfuktighet, vilket bevarar både smak och näringsämnen. Du kan därmed förvara maten längre vilket minskar matsvinnet. Dessutom finns funktionen Tasteguard, som genom ett naturligt kolfilter hjälper till att filtrera lukter från exempelvis öppnade matförpackningar, så att kylen håller sig fräsch längre.

Kylskåp ERF3866AOX från Electrolux (finns även i vitt)

5. Utrusta din dammsugare med rätt tillbehör
Det finns en rad tillbehör som du kan utrusta din dammsugare med. Det finns olika typer av munstycken anpassade till olika behov. Du kan läsa mer om de olika typerna här. I Electrolux webshop för tillbehör hittar du en mängd reservdelar både till din dammsugare och övriga produkter. Här kan du även skapa en prenumeration på dammsugarpåsar.

För fler tips och råd, vänligen kontakta Gabriella Picano, gabriella.picano@electrolux.se, 0722-309 419

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke