Electrolux Newsroom Sweden

Skumma och ånga dig till en äkta italiensk kaffeupplevelse med nya Favola Cappuccino

Bilder

Electrolux adderar en mjölkskummare till sin testvinnande kapselespresso­maskin Favola Plus. En kombination av ånga och visp skapar det bästa resultatet utifrån både varm och kall mjölk i ett unikt, lättrengörligt system. Nu kan alla vara sin egen barista och göra en cappuccino med perfekt mjölkskum eller latte macchiato med lagom varm mjölk hemma i köket.

Kaffe är en väsentlig del av vardagslivet i Sverige och de senaste 5-10 åren har användningen av mjölk i kaffet ökat markant. Italienska espressobaserade drycker som caffè latte, macchiato och cappuccino blir allt vanligare. Detta ökade behov av en enkel mjölkskummare med ångfunktion för användning i hemmet har gjort att Electrolux skapat ett nytt mjölkskumningssystem, som genom ett knapptryck ger samma kvalitet på mjölkskummet som det som erbjuds på en italiensk kaffebar. Mjölkskummaren är inte bara enkel att använda och ger ett perfekt resultat, den är dessutom lätt att rengöra i diskmaskinen eller under kranen. Favola Cappuccino använder precis som tidigare Lavazzas kapselsystem A Modo Mio.

– Med Favola Cappuccino har vi skapat en espressomaskin som ger alla chansen att njuta av en äkta italiensk cappuccino i hemmet tack vare den innovativa mjölkskummaren som både ångar och vispar. Den är mycket enkel att använda och resultatet är så bra att de italienska baristorna som testat maskinen tycker att kaffet är lika bra som det man får på en italiensk kaffebar, säger Jonas Magnusson, Vice President Electrolux Small Domestic Appliances Europe.

Electrolux har lagt till en funktion som tillåter användning av enbart vispen och utesluter ångan för de tillfällen då man föredrar kalla mjölkbaserade espresso­drinkar, som exempelvis islatte.

– I Sverige kan vi vara lika stolta över vår färska mjölk som italienarna är stolta för sin espresso. Med Favola Cappuccino kan man brygga en riktigt bra espresso och enkelt skumma mjölk perfekt, säger Jenny Forshill, Trade Marketing Manager, Lavazza Nordic. Vi ser ett ökat intresse och kunskap kring mjölkbaserade espressodrycker hos det svenska folket, därför är mjölkens färskhet och kaffe av högsta kvalitet otroligt viktigt. Med denna kombination kan man hemma uppnå det bästa och godaste resultatet på sin cappuccino eller caffè latte.

115 års erfarenhet av kaffe i varje kapsel
Lavazza är världsledande inom espressokategorin med över 115 års erfarenhet av att rosta kaffe. Varje år konsumeras 17 miljarder koppar Lavazza-kaffe världen över.

Termen kapselsystem är idag allmänt vedertaget och är något som Lavazza har arbetat med i över 20 år. Det har idag blivit en av de största industriella och kommersiella innovationerna i bolaget, och för konsumenten en revolution i smak. Espressokapselsystem säkerställer kvaliteten på produkten och blandningarna genom kapslarnas vakuumförpackning – det är en perfekt lösning för att säkerställa att blandningen behåller sin färskhet och smak och ger samma resultat varje gång.

Till A Modo Mio Favola har Lavazza valt blandningar av högsta kvalitet, tillverkade av noggrant utvalda bönor som rostats i Italien.

Pris och tillgänglighet
Favola Cappuccino kommer att finnas i butik från och med december till ett rekommenderat pris av 2 795 kronor. A Modo Mio-kapslarna finns tillgängliga i utvalda butiker och på Lavazza A Modo Mio-webbsidan www.lavazzamodomio.se.

För ytterligare information om Favola eller Favola Plus, kontakta:
Gabriella Picano, PR Manager Sverige, Electrolux, 072-230 94 19,
e-post gabriella.picano@electrolux.se

För ytterligare information om kapselsystemet A Modo Mio, kontakta:
Jenny Forshill, Trade Marketing Manager, Lavazza Nordic, 073-512 55 03,
e-post jenny.forshill@lavazzanordic.se

För bilder:
https://transfer.hillandknowlton.com/login.asp
User name: Lavazza
Password: LavazzA123

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke