Electrolux Newsroom Sweden

22 priser till Electrolux i red dot award: product design 2013

Bilder

Ett flertal av Electrolux produkter har belönats med designpriset red dot design award, däribland den ultrakompakta dammsugaren UltraOne Mini samt produkter från köksserien Inspiration Range. Electrolux-gruppen har uppnått ett fantastiskt resultat i årets red dot award: product design 2013, och har tilldelats totalt 22 priser för sin högklassiga design för produkter inom varumärkena Electrolux, AEG och Zanussi.

 

“Att vinna internationellt prestigefyllda pris såsom red dot är naturligtvis något vi är stolta över på Electrolux, men något som är ännu viktigare är att det stöttar vår tillväxtstrategi”, säger Stefano Marzano, Chief Design Officer på Electrolux.

”Det bygger vårt varumärke, skyddar oss från imitationer och ger oss erkännande i branschen, bland anställda och hos nya talanger. Det fungerar även som en oberoende kvalitetsstämpel för våra produkter.”

Över 4 600 produkter från 1 865 designers, arkitekter och företag från totalt 54 länder skickades in till de 19 olika kategorierna i red dot award: product design 2013. Mindre än en fjärdedel av dessa passerade genom juryn, som bestod av internationella toppdesigners, däribland den välrenommerade skodesignern Jimmy Choo.

Kriterierna för bedömning av designen inkluderade bland annat graden av innovation, funktionalitet, ergonomi och hållbarhet.

För Electrolux belönades den ultrakompakta dammsugaren UltraOne Mini samt produkter från Electrolux Inspiration Range. Dessutom belönades AEG Neue Kollektion och Zanussi QUADRO.

 

 

UltraOne Mini
UltraOne Mini baseras på teknologin som utvecklats för Electrolux UltraOne, som vann iF Design Award 2010 och tyska Plus X Award för “Best product of the year” 2011. UltraOne Mini är 30% mindre än en vanlig dammsugare, men har en prestanda jämförbar med en standardmodell. UltraOne Mini har en modern, distinkt design paketerad i ett blått metallicskal.

Inspiration Range
Dessa produkter, som präglas av en distinkt och modern design, lanserades under 2012 och var en av gruppens största lanseringar någonsin. Electrolux har dragit nytta av sin mångåriga professionella erfarenhet för att skapa tekniker och funktioner som hjälper konsumenten att uppnå lika fantastiska resultat hemma i köket som proffskockarna i sina restauranger. Några av världens främsta kockar jobbar dagligen med Electrolux produkter i sina restauranger, och den kunskap som kockarna besitter är en stor hjälp för Electrolux när man utvecklar produkter för sina konsumenter och för att inspirera dem till kreativ matlagning i hemmet.

AEG Neue Kollektion
Sedan lanseringen 2011 har detta produktsortiment redan kritikerrosats och uppmärksammats för sin snygga och funktionella design och tilldelades en rad red dot awards under 2011.

Zanussi QUADRO
Det nya sortimentet inbyggda vitvaror Quadro från Zanussi befäster Zanussis designidentitet och erbjuder användarvänliga vitvaror med smarta funktioner. Sortimentet har samma vertikala, rena linjer som Zanussi etablerade redan 1999 med sina prisbeönta Quadro-produkter.

Läs mer om red dot award här. Alla de vinnande produkterna är:

 • Electrolux 3D oven
 • Electrolux Compact Built-In Range
 • Electrolux InfinitePure™
 • Electrolux Window Hood
 • Electrolux Pearl Hood
 • Electrolux Wing Hood
 • Electrolux EcoCare Dryer (TC1 with silver inlay)
 • Electrolux SteamSystem Washing Machine (TC1 with silver inlay)
 • Zanussi New Quadro Oven
 • Zanussi New Quadro Compact Range
 • Zanussi Curva Hood
 • Zanussi Ultra Flat Gas Hob
 • Zanussi Induction Range
 • Electrolux FreshPlus Fridge
 • Electrolux Kitchen Line Fridge
 • Electrolux RealLife Free Standing Dishwasher (only white dishwasher)
 • Electrolux RealLife Semi Integrated Dishwasher
 • Electrolux Compact Dishwasher
 • AEG Madison Hood
 • AEG Movida Hood
 • Zanussi Casual Hood
 • Electrolux UltraOne Mini

För mer information samt bilder, kontakta Gabriella Picano, pr-ansvarig Electrolux Sverige: gabriella.picano@electrolux.se, 0722-309 419

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke