Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux inspirerar till kreativ matlagning i hemmet genom samarbete med filmfestivalen i Cannes

Bilder

Electrolux samarbetar med stjärnkockar inför deltagandet på filmfestivalen i Cannes genom att skapa hyllningsmåltider med inspiration från tidigare festivalvinnare.

Electrolux firar nära 100 års professionell expertis genom fortsatt samarbete med filmfestivalen i Cannes. Närmare 50 procent av alla europeiska restauranger med en Michelinstjärna har Electrolux produkter i sitt kök och flera av Electrolux partnerkockar kommer att vara på plats på festivalen för att garantera gastronomiska upplevelser utöver det vanliga.

Inför festivalen har Electrolux partnerkock och vinnare av Årets Kock 2012 Klas Lindberg skapat en hyllningsmåltid till filmen ’Taxi driver’, som vann Palme d’Or år 1976. “Electrolux har samlat en rad av de kockar som dagligen jobbar med våra produkter på sina egna restauranger till filmfestivalen i Cannes för att erbjuda fantastiska matupplevelser under festivalen” säger Olivia Kaye, Experiential Manager, Electrolux. ” Genom att dela med sig av de professionella kunskaper som vi samlat på oss genom vår närvaro i 50 procent av Europas Michelinrestauranger, vill vi visa människor att det inte behöver vara svårt eller dyrt att skapa fantastiska upplevelser i hemmet. Klas Lindbergs hyllsningmåltid till ’Taxi driver’ fungerar som en rolig och fantasifull inspirationskälla”.

Menyn
Toppmurklor fries
Fyllda toppmurklor med syrlig lök och ramslöksmajonnäs

Biff på två sätt
Nr 1: Tartar 110th street med rödbetor och harsyra
Nr 2: “Perfect steak” Biff med rökt märgsmör, krispig lök och krasse

Peanut/Butter/Jelly
Karamelliserad vaniljkräm med rostade jordnötter, brynt smör och rabarberjelly

Recepten hittar du här

Electrolux partnerkock – Klas Lindberg
Klas Lindberg utsågs till vinnare av Årets kock 2012 av en jury med Fredrik Eriksson i spetsen. Han har arbetat med Electrolux Professional köksutrustning sedan välrenommerade PM & Vänner i Växjö och har även ett hemmakök från Electrolux. Klas tog guld i Culinary Olympics tillsammans med Svenska Kocklandslaget i Erfurt 2012.

Följ Electrolux under filmfestivalen i Cannes:
www.facebook.com/electrolux
www.twitter.com/ElectroluxSE
www.instagram.com/electroluxse
#ElectroluxAtCannes

För mer information, intervjuförfrågningar samt bilder, vänligen kontakta Gabriella Picano: gabriella.picano@electrolux.se eller 0722-309 419

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke