Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux levererar stjärnmiddagar under filmfestivalen i Cannes 2013

Bilder

Electrolux hyllar sitt närmare 100-åriga professionella arv genom att fortsätta sitt samarbete med filmfestivalen i Cannes. Närmare hälften av alla restauranger i Europa med en stjärna i Guide Michelin har produkter från Electrolux, och för tredje året i rad kommer ett roterande team av Electrolux samarbetskockar att erbjuda gastronomiska upplevelser under filmfestivalen i Cannes.

I Electrolux Agora Pavilion i Cannes kommer ett roterande team av prisbelönta kockar att tillgodose gästernas behov under festivalen. Bland dessa kockar hittar vi bland annat franska Anne-Sophie Pic, belönad med tre Michelinstjärnor, franska Claude Bosi och Bruno Oger som båda har två stjärnor samt de italienska bröderna Christian och Manuel Costardi, som tillsammans har en stjärna.

“Electrolux partnerkockar Anne-Sophie Pic och Bruno Oger kommer tillsammans att tillaga galamiddagen vid festivalens invigningsceremoni på produkter från Electrolux Professional i köket i Electrolux Agora Pavilion” säger Olivia Kaye, Experiential Manager på Electrolux. ”Dessa produkter är samma som kockarna använder sig av dagligen på sina restauranger”.

Electrolux i Cannes
Electrolux Agora Pavilion är den största tillfälliga byggnaden längs Croisetten och är hem för festivalens alla officiella kulinariska evenemang. Den 1000 kvadratmeter stora ytan rymmer som mest 45 kockar tillsammans med totalt 120 servitörer för 648 gäster.

Electrolux partnerkockar i Cannes
Electrolux fortsätter sitt treåriga samarbete med filmfestivalen i Cannes genom att jobba med ett roterande team av prisbelönta kockar i Electrolux Agora Pavilion. Kockarna, som alla använder sig av Electrolux produkter på daglig basis i sina egna restaurangkök, kommer att tillaga måltiderna till alla officiella evenemang, inklusive galamiddagen vid festivalens invigning samt juryns överläggningsluncher.

Anne-Sophie Pic är en fransk kock, främst känd för att ha tilldelats tre Michelinstjärnor för sin restaurang Maison Pic i sydöstra Frankrike. Hon är den fjärde kvinnliga kocken någonsin att ha tilldelats tre stjärnor, och utsågs till Best Female Chef av The World’s 50 Best Restaurants år 2011.

Bruno Oger har belönats med två stjärnor i Guide Michelin och har vunnit Best French Chef of the Year. Ogers smakrika och fantasifulla mat inspireras av Medelhavets smaker och lokalproducerade råvaror.

Anne-Sophie Pic och Bruno Oger kommer tillsammans att skapa galamiddagen för öppningsceremonin vid filmfestivalen i Cannes 2013.

Claude Bosi är huvudkock och ägare av den tvåstjärniga restaurangen Hibiscus i London. Hibiscus har ett flertal gånger blivit framröstad av World’s 50 Best Restaurants till en av världens bästa restauranger för sin innovativa stil. Bosi installerade nyligen Electrolux Grand Cuisine i sitt testkök på Hibiscus.

Bröderna Christian och Manuel Costardi fick sin första Michelinstjärna i november 2009. Matlagning har funnits i familjen i tre generationer och den kunskap och erfarenhet man samlat på sig erbjuds på restaurang Cinzia i Vercelli i norra Italien. Här stöttas kockarna dagligen av Electrolux professionella köksprodukter sedan mer än 60 år tillbaka.

Magnus Nilsson från svenska Fäviken kommer att hålla en interaktiv kulinarisk workshop på produkter från Electrolux Grand Cuisine, världens första professionella kök anpassat specifikt för hemmet. Magnus Nilsson är känd för sin omtanke för lokalproducerade råvaror och hans restaurang Fäviken rankades år 2012 som världens 34:e bästa restaurang.

 

Bilder och filmer från Electrolux i Cannes:
http://www.wireimage.com/electrolux-cannes2013

Följ Electrolux aktiviteter i Cannes:
www.facebook.com/electrolux
www.youtube.com/electrolux
www.twitter.com/electroluxse
www.instagram.com/electroluxse

 

För mer information och bilder, vänligen kontakta Gabriella Picano, pr-ansvarig
Tel: +46 722 309 419
E-post: gabriella.picano@electrolux.se

www.electrolux.se/cannes
newsroom.electrolux.com/se

 

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke