Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux produkter på utställning om vår tids ikoner på Liljevalchs

Bilder

Ett antal produkter från Electrolux, både klassiker och nylanseringar, har blivit utvalda att vara en del av sommarens utställning på Liljevalchs, Home Sweet Home, som handlar om inrednings- och boendeideal genom tiderna.

I utställningen har form- och konstprofilerna Annica Kvint, Cilla Ramnek och Karin Södergren utgått från de 25 viktigaste arkitekterna och designers för att göra en tolkning av ”vår tids ikoner”. Syftet med utställningen är att inspirera besökaren till egna inredningsexperiment.

Cilla Ramnek berättar att hon har inspirerats av sitt brinnande intresse för rummets alla frågor och möjligheten att skapa ett allkonstverk av rummet med en blandning av design, hantverk, gammalt och nytt. Hon ville gärna ha med Electrolux i sammanhanget, eftersom varumärket representerar en kombination av modern innovation och tradition genom sitt långa arv.

”Jag uppfattar Electrolux som en balanserad hybrid av dåtid och framtid. Snyggt, inget överdrivet utan basic på ett gediget och tilltalande sätt. Klassiskt och tryggt” säger Cilla Ramnek.

Besökaren förses i entrén med en planritning och ett prospekt, på samma sätt som vid en ordinär lägenhetsvisning, varefter man tar del av den här smått fantastiska våningen som visar sig vara allt annat än vanlig. Varje rum utgår från några av inredningskonstens största fixstjärnor genom tiderna och innehåller allt från möbler till konst. Bland namn som  Karin Larsson, William Morris, Art´s och Crafts-rörelsen,  Josef Frank, Mies van der Rohe och Elsie de Wolfes kommer även Electrolux att inta en plats i det konstnärliga rummet.


Om utställningen
Home Sweet Home – Möblerade berättelser visas 27 juni till 15 september på Liljevalchs i Stockholm. För mer info samt öppettider, klicka här

För mer info om Electrolux produkter samt bilder, kontakta Gabriella Picano, pr-ansvarig Sverige: gabriella.picano@electrolux.se, 0722-309 419

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke