Electrolux Newsroom Sweden

UltraOne Mini hamnar högst i Råd&Röns test av dammsugare

Bilder

Electrolux kompakta dammsugare UltraOne Mini placerade sig på delad förstaplats i Råd&Röns senaste dammsugartest i nr 6. UltraOne Mini fick totalt 76 av 100 poäng. På delad andraplats hamnade en annan av Electrolux modeller, UltraSilencer, med 74 poäng.

UltraOne Mini (UMORIGIN) och UltraSilencer (USORIGINDB) tilldelades 76 respektive 74 poäng I det senaste dammsugartestet i nr 6 av Råd&Rön. Det som mättes  var bland annat dammupptagningsförmåga, hållbarhet och hanterbarhet, och båda modellerna fick mycket goda betyg.

UltraOne Mini beskrivs som effektiv trots sin smidiga storlek, och UltraSilencer beskriver Råd&Rön som den tystaste dammsugaren de någonsin testat. Dessutom släppte den ut minimalt med partiklar, totalt bara en partikel.

Du hittar testet i Råd&Rön nr 6.

Om UltraOne Mini
UltraOne Mini är mer än 30% mindre än genomsnittlig dammsugare, för att möta behovet av mindre, moderna hushåll, där förvaringsutrymme ofta är en lyx. Den väger enbart 4,5 kilo och är utrustad med smidiga hjul och en lång sladd. AeroPro fjärrkontroll på handtaget förbättrar hanteringen ytterligare, och man slipper böja sig ner för att nå knapparna.

UltraOne Mini är baserad på teknologi utvecklad för Electrolux UltraOne-dammsugaren, som vann iF Design Award 2010, German Plus X Award för ”Best product of the year” 2011 och ytterligare tester i 11 europeiska länder. Den erbjuder en fantastisk dammupptagningsförmåga och uppsugningseffekt, en prestation jämförbar med många fullstora premiumdammsugare. UltraOne Mini tilldelades tidigare i år Red Dot Award: Product Design.

 

Om UltraSilencer
Electrolux lanserar nu en ny generation av UltraSilencer – världens tystaste dammsugare. Patenterade innovationer levererar den unika kombinationen av utmärkt städresultat samt en låg ljudnivå på endast 65dB. Det finns även en variant med lågenergimotor som kommer ner i låga 61dB, vilket är lägre än normal samtalston. UltraSilencer gör det möjligt att kombinera dammsugning med andra aktiviteter i hemmet.

Idag räknas många hem som trångbodda vilket bidrar till att hemmet blir en plats där flera olika aktiviteter pågår samtidigt. Detta innebär att det blir allt viktigare att visa hänsyn till familj och grannar. Konsumentinsikter visar att 41 procent irriterar sig på att dammsugaren låter för mycket och 49 procent har en negativ inställning inför till att dammsuga.  UltraSilencer ger den tystaste dammsugningen någonsin, vilket gör att aktiviteterna i hemmet kan fortsätta som vanligt trots att dammsugaren är påslagen.

Under år av forskning och tester har Electrolux utvecklat en rad patent som implementerats i dammsugaren. Med hjälp av ”Silent Air Technology™” har luftflödet optimerats, vilket skapar förutsättningar för goda städresultat samtidigt som ljudnivån kunnat sänkas. En annan nyckelfunktion som sänkt ljudnivån är den nya ”Sound Shield™”-designen av dammsugarpåshållaren och motorfilterramen. Men den största skillnaden i den nya UltraSilencer är det nya tysta golvmunstycket AeroPro™ Silent och den nya tystare dammsugarslangen som bidrar till dammsugarens utmärkta städresultat och samtidigt ger en tystare dammsugning. Resultatet är ett tystare och renare hem.

UltraSilencer har en 12 meter lång räckvidd, lättillgängliga reglageknappar, teleskoprör och mjuka hjul, vilket gör dammsugaren enkel att hantera och manövrera.

För mer information och bilder, kontakta Gabriella Picano, gabriella.picano@electrolux.se, 0722-309 419

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke