Electrolux Newsroom Sweden

René Redzepi till Taste of Stockholm

Bilder

Kocken René Redzepi från NOMA i Köpenhamn besöker matfestivalen Taste of Stockholm, där Electrolux är huvudsponsor, under öppningsdagen 6 september. Restaurang NOMA har under René Redzepis ledning blivit utnämnd till världens främsta restaurang tre år i rad.

Stjärnkocken René Redzepi besöker den gastronomiska festivalen Taste of Stockholm på Riddarholmen. René Redzepi är en av vår tids främsta kockar och NOMA har från 2010 utsetts till världens bästa restaurang tre år i följd. René Redzepi har även grundat kunskapsrörelsen MAD för kockar och lantbrukare i Danmark samt det ideella forskningslaboratoriet the Nordic Food Lab. 2012 utnämndes han till en av världens 100 mest inflytelserika personer av tidningen Times.

Taste of Stockholm är en gastronomisk festival på högsta nivå där besökarna får uppleva ett urval av det bästa som Sverige har att erbjuda inom mat och dryck. Under öppningsdagen 6 september medverkar René Redzepi vid invigningen samt deltar i samtal om det nordiska köket som blivit ett välkänt internationellt begrepp.

– Det svenska och nordiska köket är glödhett ute i världen och genom Taste of Stockholm samlar vi flera av dess främsta företrädare på ett och samma ställe. René Redzepi är en levande legend och hans insats för den moderna nordiska gastronomin går inte att överskatta, säger Anders Sewerin som tillsammans med Johan Turesson arrangerar festivalen.

Taste of Stockholms huvudsponsor och partner är Electrolux som har närmare hundra års erfarenhet av nära samarbete med professionella restauranger och flera av världens främsta kockar. Det är ett naturligt samarbete då de flesta av stjärnkockarna på plats använder Electrolux dagligen i sina restaurangkök. Electrolux kommer att vara partner och huvudsponsor till Taste of Stockholm under ett tre år långt samarbete.

Under festivalens interaktiva moment kommer kockarna att laga mat på senaste Electrolux Inspiration Range hemprodukter och restaurangerna på plats kommer att vara utrustade med produkter från Electrolux Professional. Inspiration Range har utvecklats med hjälp av kunskapen Electrolux har samlat på sig genom samarbete med några av världens främsta kockar vilket gör det möjligt att med enkla medel skapa fantastiska resultat i hemmet.

Festivalen går av stapeln 6-8 september på Riddarholmen och bland de medverkande kockarna finns även Björn Frantzén, Nickas Ekstedt, Magnus Ek, Jonas Lundgren, Jacob Holmström, Klas Lindberg, Johan Jureskog, Danyel Couet och Daniel Berlin m.fl. René Redzepi medverkar på Taste Theatre under fredagseftermiddagen 6 september. Biljetter till festivalens olika dagar säljs via Ticnet.

För mer information kontakta:

Anders Sewerin, Taste of Stockholm
Mail: anders@sewerin.nu
Mobil: 070-756 47 07

Gabriella Picano, pr-ansvarig Electrolux
Mail: gabriella.picano@electrolux.se
Mobil: 0722-309 419

www.tasteofstockholm.nu

 

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke