Electrolux Newsroom Sweden

Återskapa smakerna från restaurangen i hemmaköket med Electrolux sous vide

Bilder

Electrolux lanserar för första gången för hemmaköket sous vide – en professionell matlagningsteknik – med vacuumpackning och kombiångugn för enkel och njutningsfull matlagning i hemmet.

Med nära 100 års erfarenhet av att tillverka professionella köksprodukter och som leverantör till 50% av Europas Michelin-restauranger, lanserar Electrolux nu ett kombinationsset köksprodukter som underlättar sous vide-matlagning i det egna hemmet. Sous vide representerar höjdpunkten för matlagning med ånga, en kategori som Electrolux skapade år 1974 med lanseringen av sin första professionella ångugn och en matlagningsteknik som används världen över för tillagning av mat på de bästa restaurangerna.

“Sous vide som matlagningsteknik erbjuder en rad fördelar. Genom att blanda ingredienser såsom örter eller marinader tillsammans med fisk eller kött kan man med hjälp av vacuumförpackningen maximera smakinfusionen”, säger Lisa Lindqvist, nordisk kategorichef för hällar och ugnar på Electrolux. ”Den efterföljande tillagningen med ånga över lång tid gör så att alla smaker blandas samman effektivt utan att riskera att maten blir överkokt. Då kan man lägga fokus på sina gäster med vetskapen om att man kommer att överraska dem med professionella resultat”.

Sous vide matlagningsteknik
Matlagning med sous vide är en teknik som används av några av de bästa kockarna världen över och är egentligen en tvåstegsprocess. I det första steget vacuumförpackas ingredienserna innan de tillagas med ånga på låg temperatur för att slutföra tillagningsprocessen. Denna teknik skapar mycket välsmakande mat av hög kvalitet och förbättrad konsistens utan att kompromissa med ingrediensernas näringsvärde. Det ger dig även möjligheten att förbereda många rätter i förväg, vilket sparar mycket tid. Electrolux lanserar nu en vacuumförpackare och en kombiångugn som tillsammans erbjuder:

  • Smaksensationer: Matlagning med sous vide-teknik gör det möjligt för maten att tillagas vid mycket låga temperaturer i vacuum-påsar med ett temperaturspann på 54-80 grader, beroende på recept.
  • Att vacuumförpacka mat är perfekt för långsam tillagning med ånga och de fördelar som den för med sig: smak- och näringsämnen bevaras eftersom de stannar kvar i maten när den tillagas på lägre temperaturer medan kryddor och örter ges tillräckligt med tid för att smaksätta rätten och garantera fantastisk smak.
  • Användningen av vacuumförpackare tillåter dig att mycket enkelt tillaga maten i förväg när du har gott om tid, för att sedan förvara den i kylen eller frysen och laga klart den precis innan måltiden. Detta ger dig flexibilitet i matlagningsprocessen och större frihet att slutföra mer krångliga och tidskänsliga moment precis före servering.
  • Vacuumförpackning bevarar även matens konsistens och gör att den håller sig fräsch längre.

Electrolux guide till matlagning med ånga – skaffa appen Electrolux CombiSteam
Electrolux är pionjärer inom kategorin matlagning med ånga. Sen lanseringen av den första professionella ångugnen år 1974 har Electrolux jobbat med att stötta både professionella kök och hemmakök med denna teknik. Electrolux kombiångugn kan enkelt och intuitivt byta mellan varmluftsfunktion och ånga. Att laga mat med ånga är inte bara ett nyttigt sätt att tillaga exempelvis grönsaker på, då vitaminer och mineraler bevaras, utan även perfekt för att laga saftigt kött och fisk, speciellt genom långsam tillagning eftersom man behåller saftigheten utan att överkoka. Utsökta desserter, bröd och bakverk kan också dra nytta av ångtillagningsprocessen genom luftiga och lätta konsistenser. För att veta mer och få enkla och inspirerande tips, tricks och exempel på maträtter tillagade med ånga, ladda ner Electrolux CombiSteam från https://itunes.apple.com/au/app/electrolux-combisteam/id676086069?mt=8

Den nya kombiångugnen med vacuumförpackare är tillgänglig i butik från och med september 2013 till det rekommenderade priset 19 990 SEK respektive 21 995 SEK.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke