Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux lanserar nytt sortiment i samarbete med Poggenpohl

Bilder

En ny super-premiumlinje vitvaror, som lanseras i samarbete med Poggenpohls lyxiga köksinredningsmärke Goldreif, ska differentiera Electrolux erbjudande över en rad nischade kundsegment.

Som utvald leverantör till 50% av Europas Michelin-restauranger, stärker nu Electrolux ytterligare sin position som världens främsta leverantör av köksprodukter i ett nytt samarbete med köksleverantören Poggenpohl, som kommer att erbjuda Electrolux Gourmet Range i sina Goldreif-kök.

“Med över 90 års erfarenhet av att utveckla köksprodukter, är Electrolux den enda tillverkare som erbjuder kompletta lösningar både för hemmet och för professionella användare. Företagets position som världsledare inom hotell- och restaurangsektorn gör det möjligt att använda denna kunskap och erfarenhet för att utveckla enastående produkter även för hemmaköket”, säger Lars Hygrell, SVP Marketing & Brand för Electrolux i Europa.

Lanseringen av Electrolux Grand Cuisine år 2012 representerade genombrottet för en helt ny produktkategori och är det enda professionella matlagningssystemet specifikt designat för hemmakök, riktat mot en mycket nischad målgrupp. Denna strategi med differentiering av sortiment kompletteras nu ytterligare i och med lanseringen av Electrolux Gourmet Range.

Medan Electrolux Inspiration Range, med sina intuitiva funktioner och professionella utgångspunkt, riktar sig till ett premiumsegment så är Gourmet Range testat av professionella kockar för att matcha deras höga krav. Detta visar sig i funktioner såsom exakt temperaturkontroll på ugnen och en distributionsstrategi som enbart erbjuder Electrolux Gourmet Range via köksfackhandlare.

Electrolux Gourmet Range – stilfull design, förbättrad prestanda
Electrolux Gourmet Range, testat av professionella kockar, kompletterar det ultralyxiga matlagningssystemet Grand Cuisine och premiumserien Inspiration Range. Kreativa matentusiaster med passion för smak och konsistens kommer att kunna uppleva och uppnå mer tack vare utvidgade matlagningsmöjligheter. Matlagning med sous vide är möjligt genom en vacuumförpackare och kombiångugn som som erbjuder temperaturinställningar med hög precision med exakt gradtal. Sortimentet innefattar även ett side-by-side-kylskåp, en vinkyl samt en induktionshäll och en teppanyakihäll. Designen med ett lager av metall och glas erbjuder en premiumkänsla och skapar en enhetlig visuell identitet.

Det nya inbyggda sortimentet kommer att visas i Poggenpohls showroom under köksutställningen Küchenmeile i Tyskland (15-30 september 2013) och i Poggenpohls butiker världen över. Electrolux Gourmet Range lanseras för konsumenter under oktober 2013.

För mer information, kontakta Gabriella Picano: gabriella.picano@electrolux.se, 0722-309 419

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke