Electrolux Newsroom Sweden

Dammupptagningsförmåga viktigaste faktorn när svenskar köper dammsugare

Bilder

Enligt den största undersökningen som någonsin gjorts om dammsugning i hemmet, genomförd av Electrolux tidigare i år, är dammupptagningsförmågan den allra viktigaste faktorn när svenskar köper ny dammsugare. På andra plats kommer hållbarhet och på tredje plats ljudnivå.

Undersökningen Electrolux Global Vacuuming Survey 2013 avslöjar allt som finns att veta om dammsugarvanor världen över: vad konsumenter gillar och inte gillar, åsikter, känslor och vad som verkligen irriterar oss när det kommer till dammsugning. Undersökningen gjordes i 23 länder som bland annat Sverige, Storbritannien, Tyskland, Kina, Japan, Australien, USA och Brasilien med svar från 28 000 deltagare.

”Resultaten är inte bara roliga fakta, även om vissa av dem kan få en del ögonbryn att höjas. Att förstå konsumenten är grundläggande för oss för allt ifrån att prioritera bland forsknings- och utvecklingsprojekt till att skapa marknadsföringsstrategier”, säger Henrik Bergström, chef för Electrolux Small Appliances. ”Att få ta del av denna statistik över människors attityder och preferenser gör det möjligt för oss att fokusera på innovationer som är relevanta för konsumenterna, så som vi exempelvis gjort med den nya generationen UltraSilencer, lanserad tidigare i år, som möjligtvis är världens tystaste dammsugare.”

Nyckelinsikterna från undersökningen:

  1. Den enskilt viktigaste faktorn när man köper en ny dammsugare är dammupptagningsförmåga, detta uppger 39,6% av svenskarna. Hållbarhet rankas som den näst viktigaste faktorn (15,5%).
  1. De flesta (33%) anser att oljudet är det som irriterar dem mest under dammsugningen.  21,9 % tycker att det mest irriterande är dålig dammupptagningsförmåga.
  1. 38,6% av svenskarna dammsuger en gång i veckan medan en knapp tredjedel (27,2%) dammsuger 2-5 gånger i veckan.
  1. Ungefär hälften av svenskarna i rapporten (47,5%) dammsuger i mindre än 30 minuter varje gång, medan 44,4% dammsuger 30-60 minuter per gång.
  1. På frågan vad man helst har på sig när man dammsuger svarade 81,4% av svenskarna att de har på sig vanliga/bekväma kläder för att dammsuga. 3% av de tillfrågade uppger att de dammsuger nakna.
  1. Den överlägset vanligaste platsen som svenskarna förvarar dammsugaren på är i garderoben eller i ett städskåp, hela 60,2% ställer in dammsugaren där.
  1. På frågan vilken känsla som dammsugningen framkallar när den är avklarad svarar 48,3% att de känner sig nöjda. På andra plats kommer ”ingen speciell känsla” och på tredje plats känslan av stolthet.

Lanseringen av UltraSilencer tidigare i år är ett utmärkt exempel på hur innovation möter konsumenternas efterfrågan – smidig och med utomordentlig dammupptagningsförmåga, och förmodligen världens tystaste dammsugare.

För att ta del av hela rapporten (på engelska), klicka här

För mer information, och för resultat på svenska, kontakta Gabriella Picano, pr-ansvarig: gabriella.picano@electrolux.se, 0722-309 419

Electrolux Global Vacuuming Survey 2013
Electrolux Global Vacuuming Survey 2013 är en onlineundersökning med 28 000 konsumenter från 23 länder över deras dammsugarvanor och preferenser. Undersökningen har genomförts av undersökningsföretagen Cint och Netigate mellan 9 april och 7 juni 2013 med nationellt representativa urval från 23 länder baserat på kön och ålder. Undersökningen har kvalitetssäkrats för varje marknad innan fältstudierna påbörjades. Följande länder deltog i undersökningen: Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Polen, Portugal, Turkiet, Ryssland, USA, Kanada, Mexiko, Colombia, Argentina, Chile, Brasilien, Kina, Japan, Korea, Thailand och Australien.

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke