Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux lanserar ny premiumserie köksredskap

Bilder

Electrolux Infinite Chef Collection – stilfulla, högklassiga köksredskap skapade tillsammans med professionella kockar för enastående resultat i köket

 

Som utvald leverantör till 50% av Europas Michelin-restauranger, har Electrolux en unik insikt i behoven hos de mest krävande köken i världen och är ensamma på marknaden om att kunna omsätta den professionella erfarenheten för att utveckla enastående kök för hemmet. Med denna kunskap vill Electrolux ytterligare framhäva sitt stöd för hemmakocken genom att introducera en serie stekpannor och kastruller inspirerade av och framtagna tillsammans med professionella kockar.

“Electrolux Infinite Chef Collection är designad för att dra nytta av fördelarna med induktionsteknologi och för att framhäva det bästa ur ingredienserna” säger Laura Morello, ansvarig för reservdelar och tillbehör Electrolux Major Appliances EMEA. ”Vi har använt kunskapen som vi samlat på oss genom mer än 90 års samarbete med professionella kockar och omsatt i praktiken: vi har utvecklat och anpassat varje del av serien för att kunna tillaga en speciell rätt, och tillsammans med induktionsteknik leverera en jämn och perfekt matlagning.”

Stilfull design och enastående prestanda – med 30 års garanti
Kollektionen är stilren nog att passa i vilket kök som helst och Electrolux designfilosofi är genomgående med smarta, funktionella komponenter. Från volymmätaren i kastrullerna som visar den exakta mängden till den integrerade dubbelångaren som kan ånga ingredienser med olika tillagningstid och breda ergonomiska handtag. Varje del av serien erbjuder optimal prestanda.

”Denna nya serie kombinerar smart användning av material, dimensioner och strukturer med premiumkänsla och elegant design” säger Thomas Johansson, designchef på Electrolux. ”Vi har jobbat i nära samarbete med vårt team av professionella kockar. Tillsammans har vi skapat en serie köksredskap, som bland annat inkluderar en dubbelångare, en pastakastrull och ett konformat durkslag, som alla erbjuder en ny och relevant design.”

Materialval i fem lager:
1: En magnetisk stålyta – enastående resultat på induktionshäll och lätt att rengöra

2: Tre lager aluminium (en utmärkt värmeledare, 14 gånger snabbare än rostfritt stål) finns inuti alla kokkärl

3: Den rostfria insidan av 18/10-stål är hygienisk, enkel att rengöra och motståndskraftig mot korrosion

Perfekta och jämna resultat i köket
Även om serien genom sin unika kombination av material är utvecklad främst för induktionshällar så passar den även andra hällar. Materialen är kombinerade för att garantera att värmen sprids jämnt över hela ytan, även på sidorna, för en jämn och kontrollerad matlagning. De platta bottnarna fungerar utmärkt tillsammans med induktionen och gör värmeöverföringen optimal. Serien tål både maskindisk och ugnsvärme upp till 250°C. Locken i rostfritt stål försäkrar att fukt från ingredienserna bevaras och serien är designad för att enkelt kunna staplas och på så sätt spara plats.

Electrolux Infinite Chef Collection lanseras för konsumenter under våren 2014 och inkluderar:
Stekpanna

Vid stekgryta

Djup stekgryta med tillhörande durkslag

Låg kastrull

Hög kastrull med dubbelångare och pastaset

 

För mer information, kontakta pr-ansvarig Gabriella Picano: gabriella.picano@electrolux.se, tel. 0722-309 419

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke