Electrolux Newsroom Sweden

Tre produkter från Electrolux rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet

Bilder

Tre produkter från Electrolux, en dammsugare och två luftrenare, rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet för att de bidrar till en renare hemmamiljö och minskar allergier.

Electrolux jobbar med att genom sina produkter förbättra inomhusluften och på så sätt minska eller lindra allergier. Tre produkter från Electrolux har blivit rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet, för att de bidrar till en renare hemmamiljö och minskar risken för allergier. Produkterna är:

–       Dammsugare: UltraSilencer, USDELUXE61

–       Luftrenare: Oxygen Z9122 och Z9124

Electrolux är även en av sponsorerna till Barnallergiåret, som är ett initiativ av Astma- och Allergiförbundet. Ungefär en tredjedel av alla skolbarn har någon form av allergi eller överkänslighet. Tiotusentals barn har svåra problem som påverkar hela familjens liv – barn, syskon och föräldrar.

”På Electrolux är vi måna om våra konsumenter och miljön runt om kring oss. Allergi bland barn är en viktig fråga och vi vill med hjälp av våra produkter göra det vi kan för att skapa en renare inomhusmiljö för våra konsumenter”, säger Nina Lorentzen, nordisk produktchef för småapparater på Electrolux.

Bakgrund Barnallergiåret
Miljöhälsrapporten 2013 visar att astma bland barn i skolåldern ökat med 50 procent mellan 2003 och 2011, från 6 till 9 procent. Därför tar Astma- och Allergiförbundet nu initiativ till ett Barnallergiår, ett helt år då vi sätter barn med astma, allergi eller annan överkänslighet i fokus”, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande i Astma- och Allergiförbundet.

“Under året kommer vi att uppmärksamma barnens allergier på flera olika sätt. I skolan satsar vi på att nå ut med en digital Allergirond och en ny webbsida ”Allergi i skolan”. Särskilda familjekurser/läger för familjer med svårt sjuka barn kommer att ordnas och i samarbete med Unga Allergiker kommer vi att erbjuda tonåringar att åka på läger.”

“När Barnallergiåret är avslutat ska vi ha höjt nivån av kunskap och insikt på alla nivåer. Vi ska inte längre ha barn som får fel mat eller blir eller blir sjuka av dålig innemiljö i skolan. Vi ska ha bytt utanförskap till innanförskap”, säger Maritha Sedvallson.

Alla barn har rätt till ett friskare liv. Alltför många barn drabbas av utanförskap på grund av en kronisk sjukdom som kraftigt kan förvärras på grund av att omgivningen saknar kunskap och förståelse. Det vill vi ändra på. Genom att under ett år särskilt uppmärksamma barns allergier vill vi öka kunskapen och medvetenheten i hela samhället, men framförallt hos de som i sitt yrke kommer i kontakt med barn med allergi. Som till exempel i skolan och inom vården.

Läs mer i pressmeddelandet från Astma- och Allergiförbundet.

För mer information om och bilder på Electrolux produkter, kontakta Linn Nordlander: linn.nordlander@electrolux.se, tel. 076-797 35 36

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke