Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux bästa dammsugare, nu ännu bättre!

Bilder

Electrolux presenterar stolt nästa generations UltraOne®-dammsugare. Med över 40 förbättringar, har Electrolux testvinnande dammsugare blivit ännu bättre. Med lättare manövrering, extremt låg ljudnivå och oslagbart städresultat, gör UltraOne® dammsugningen mer harmonisk.

Efter djupgående konsumentundersökningar lanserades år 2009 den första UltraOne®, som var utformad för att möta de tre viktigaste kriterierna för dammsugare: prestanda, smidighet och ljudnivå. Oberoende testad av konsumentorganisationer och utsedd till bäst-i-test på 12 europeiska marknader[1] samt vinnare av det prestigefyllda iF Product Design Award, har UltraOne® blivit en av Electrolux mest framgångsrika produkter någonsin.

Den nya generationen UltraOne® är skapad för att slå sin föregångare. För att göra en fantastisk produkt ännu bättre har en rad konsumentundersökningar genomförts under produktutvecklingsfasen. De generella konsumentinsikterna från kategorin är välkända och återkommande från år till år. 96% säger att de vill ha en dammsugare som klarar av hårt jobb och prestanda är därför det allra viktigaste kriteriet. 93% säger att de vill ha en dammsugare som är enkel och smidig att manövrera och att de inte vill ha några begränsningar när de dammsuger. 90% av konsumenterna säger att det är nästintill ett måste att nästa dammsugare är tystare än den nuvarande.[2]

”Den nya generationen är en vidareutveckling av den framgångsrika och uppskattade UltraOne® med imponerande förbättringar vad gäller manövrering och ljudnivå, samtidigt som den levererar städresultat i världsklass. Det är paradoxalt att göra en premiumdammsugare ett kilo lättare och flera decibel tystare utan att kompromissa med den höga prestandan, men våra ingenjörer och designers har lyckats med denna utmaning och skapat en ännu bättre UltraOne®-dammsugare än vi kunnat ana” säger Ulrika Wikman, Product Marketing Manager på Electrolux.

Unik kombination av prestanda, smidighet och ljudnivå
Hemligheten bakom städning i världsklass är inte bara en stark motor utan även högt lufttryck och det nya munstycket, AeroPro™ Extreme Nozzle, som garanterar maximal dammupptagningsförmåga på alla ytor.

UltraOne® är även designad för att göra dammsugningen så smidig som möjligt och är ett kilo lättare än tidigare. Den är mycket enkel att manövrera och har mjuka hjul som enkelt tar sig över trösklar och runt möbler. Med 12 meter lång sladd kan du dammsuga fritt utan att behöva byta uttag. Det har även blivit enklare att byta påse, och det nya HEPA 13-filtret säkrar lång hållbarhet.  Något som ytterligare förbättrar användarvänligheten är att knapparna sitter på sidan av kroppen vilket gör att de lätt kan manövreras med foten. Även knapparna på handtaget gör att du enkelt och bekvämt kan styra dammsugaren.

Baserat på konsumenternas önskemål har vi nu gjort UltraOne® ytterligare 2 dB tystare, tack vare nya utvecklingar inom SilentAir™-teknologin.

Nya UltraOne® finns i butik till rekommenderat pris 3525-5025 kr, beroende på modell. Läs mer på Electrolux hemsida

UltraOne® finns i följande sju modeller:

UOORIGINWR – Basmodellen, baserad på vår största tesvinnare, nu ännu bättre
UOECO – Energisnål modell med ergonomiskt handtag och en tydlig display
UOANIMAL – Perfekt för den som har djur hemma, unik turbo-borste medföljer, perfekt för hår- och fiberupptagning
UOPOWER – Toppmodellen med fjärrkontroll i det ergonomiska handtaget som gör att du kan stryra det motoriserade munstycket
UOGREEN – Tillverkad av återvunnen plast och extremt energisnål, endast 700W-motor
UOALLFLOOR – Med det medföljande parkettmunstycket så passar denna modell för alla typer av golv
UODELUXE – En toppmodell med fjärkontroll i det ergonomiska handtaget, har en autofunktion som anpassar sugeffekt efter underlaget

 

För mer information, kontakta Emelie Simonsbacka, pr-ansvarig: emelie.simonsbacka@electrolux.se, 073-325 11 06

 


[1] Test-Achats June 2013 Belgium, D-test Sept 2012 Czech republic, Tænk Juli 2009 Denmark, Kuluttaja May 2009 Finland, Que Choisir Aug 2010 and 60 millions de consummeuters March 2012 France, ETM Testmagazin April 2013 Germany, Altroconsumo June 2010 Italy, Consumentengids June 2010 Netherlands, Forbruker-rapporten May 2009 Norway, OCU June 2010 Spain, Råd & Rön June 2009 Sweden and Proteste June 2010, Portugal

 


[2] Range Architecture & Consumer Lens Study March 2011 – Wikman & Friends and Electrolux Usage and Attitude survey 2011

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke