Electrolux Newsroom Sweden

Temat för Electrolux Design Lab 2014: Creating Healthy Homes

Bilder

Den populära globala designtävlingen som i år fick mer än 1700 bidrag från över 60 länder lanserar nu 2014 års tema. Tävlingen, som är inne på sitt tolfte år, kommer nästa år att fokusera på områdena hälsa och hållbarhet under temat ”Creating Healthy Homes”.

Electrolux Design Lab 2014 uppmanar designstudenter från hela världen att tävla med sina innovativa designlösningar för framtidens hushåll, för chansen att vinna en sex månader lång betald praktik på Electrolux och 5000 euro i prispengar. Årets tema handlar om att ”skapa hälsosamma hem” och syftar till att svara på frågan hur vi i framtiden kan leva hälsosamt, bo i trivsamma miljöer och ta hand om oss själva och andra på ett enkelt, kreativt och hållbart sätt.

”Hemmet kommer att spela en allt större roll eftersom utmaningarna i stadsmiljön ökar och det blir därför extra viktigt att vårt hem är en fridfull oas där vi kan slappna av. Design Lab är ett sätt för Electrolux att bygga en innovationskultur. År 2014 hoppas vi se kreativa idéer på temat ”Creating Healthy Homes”, som bidrar till att skapa en positiv riktning för människors vardagsliv i framtiden och som möjliggör hälsosamma och hållbara livsstilar”, säger Stefano Marzano, Chief Design Officer på Electrolux.

Till tävlingen kan man skicka in idéer för produkter, tillbehör, förbrukningsvaror och tjänster inom tre fokusområden: Culinary Enjoyment, Fabric Care och Air Purification. Det är enkelt att vara med i tävlingen: deltagarna ska skicka in en beskrivning av sin idé, en visuell sketch som illustrerar idén samt en förklaring av konsumentfördelarna. Tävlingen öppnar för ansökningar den 1 mars 2014 och sista ansökningsdagen är 6 april 2014. Mer om tävlingen och briefen finns på Design Labs hemsida.

Onlinetävling för global uppmärksamhet
De främsta bidragen presenteras på Design Labs hemsida och kan marknadsföras i sociala medier, vilket ger studenterna en chans att nå en global publik. Eftersom tävlingen sker i olika steg öppnar det för ytterligare engagemang; studenterna kan utveckla sina koncept under tävlingens gång, publicera och dela nytt innehåll och blogga om utvecklingen av konceptet. Dessutom kommer de att få feedback av anställda på Electrolux under urvalsprocessen. Vinnaren väljs av en jury bestående av globalt renommerade personer inom området.

Priser och möjligheter
Första pris är en sex månader lång betald praktikplats på ett av Electrolux globala designcenter samt 5000 euro. Andra pris är 3000 euro och tredje pris 2000 euro. Vinnaren av folkets favorit som utses genom röstning online tilldelas 1000 euro.

För mer information, kontakta Emelie Simonsbacka: emelie.simonsbacka@electrolux.se, tel. 073-325 11 06

Följ Electrolux och Design Lab i sociala medier
Design Labs hemsida: electroluxdesignlab.com
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Electrolux Sveriges Facebooksida: facebook.com/ElectroluxSverige
Electrolux Sverige på Twitter: twitter.com/ElectroluxSE
Electrolux Sverige på Instagram: instagram.com/electroluxse

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke