Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux köksredskap vinner första pris i Green Product Award

Bilder

Electrolux Infinite Chef Collection vann första pris i kategorin hushållstillbehör när Green Product Award tilldelade sina priser under ceremonin i Berlin den 17 mars. I elektronikkategorin gick andra och tredje pris till Electroluxkoncernens varumärke AEG.

 

Green Product Award, en tävling som bedöms av de mest framstående och respekterade inom hållbarhetsområdet, utsåg Electrolux Infinite Chef Collection till en värdig vinnare tack vare sin hållbara och innovativa design. Inspirerade av och framtagna tillsammans med professionella kockar är den nya premiumserien köksredskap designad för att dra nytta av fördelarna med induktionsteknologi och för att framhäva det bästa ur ingredienserna. Kollektionen är stilrent utformad men samtidigt utrustad med smarta och funktionella komponenter. Materialvalen i fem lager är kombinerade för att garantera att värmen sprids jämnt över hela ytan, även på sidorna, för en jämn och kontrollerad matlagning. De platta bottnarna fungerar utmärkt med induktionen och gör värmeöverföringen optimal – för att spara energi – och den rostfria ytan garanterar lång hållbarhet.

”Electroluxkoncernen har ett starkt engagemang för hållbar praxis, och ett externt erkännande som detta är verkligen uppskattat då vi hela tiden strävar efter att minimera miljöpåverkan”, säger Viktor Sundberg, VP Environmental & EU Affairs på Electrolux. ”En utmärkelse som den här visar att Electrolux går i spetsen för hållbart tänkande.”

Multifunktionella redskap
Den robusta och stilfulla designen lämpar sig för alla typer av hällar, även om materialkombinationen främst är utvecklad för induktionshällar. ”Detta är ovanligt. Vanligtvis krävs olika typer av redskap för olika typer av hällar, för att nå det absolut bästa resultatet. ’En storlek passar alla’-strategin hjälper till att minska mängden material som behövs till köksutrustningen”, säger Viktor Sundberg, VP Environmental & EU Affairs på Electrolux.

Mer än 200 bidrag från 14 länder skickades in till de 9 olika kategorierna i Green Product Award. Motiveringen, till de vinnande bidragen, från juryn löd: ”Jag är mycket nöjd med den höga kvaliteten på bidragen. Graden av innovation i produkterna och tjänsterna visar  en ny era av hållbara, miljövänliga och högklassiga produkter anpassade till konsumenternas behov.”

I kategorin ”Consumer Electronics” gick andraplatsen till AEG ÖKOKombi, tredjeplatsen till AEG ÖKOMix och fjärdeplatsen till Electrolux TimeManager Torktumlare.

För mer information, kontakta PR-ansvarig Diana Münz: diana.munz@electrolux.se, 0721-83 26 63

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke