Electrolux Newsroom Sweden

Proffskockar och hemliga ingredienser på världens största köksmässa

Bilder

Live-matlagning, de senaste innovationerna inom köksutrustning och ”The Secret Ingredient” som bjuder in konsumenter att dela matlagningstips och idéer. Electrolux är på plats under EuroCucina i Milano tillsammans med några av världens främsta kockar!

Med nära 100 års erfarenhet av att utveckla professionella köksprodukter till Europas bästa restauranger har Electrolux skapat ett nära samarbete med några av världens främsta kockar. På utställningsytan under årets upplaga av köksmässan EuroCucina i Milano presenterar vi stolt några av dem, bland annat Magnus Nilsson från restaurang Fäviken i Järpen.

”The Secret Ingredient” – en interaktiv matplats
Electrolux kommer att visa upp de senaste innovationerna inom köksutrustning, erbjuda besökarna möjlighet att smaka på mat och introducera ”The Secret Ingredient” – en plattform som är skapad för att vidga de kulinariska vyerna i alla hemmakök. Som en del av initiativet kommer konsumenterna att kunna dela sina ”hemliga ingredienser” i sociala medier. Alla besökare som har tillgång till digitala kommunikationskanaler kan dra nytta av matlagningsdemonstrationerna, och själva bidra genom att dela med sig av sina bästa tips. Med hjälp av hashtagen #SecretIngredient kan besökarna ställa kulinariska frågor, och få rekommendationer från Electrolux samarbetskockar på plats.

”På Electrolux letar vi ständigt efter nya sätt att skapa bättre matupplevelser”, säger David Schill, Brand Director, Electrolux. ”Under EuroCucina kommer de senaste innovationerna inom köksutrustning att demonstreras av våra partnerkockar. Vi lyfter fram det enkla i tillagningsprocesserna så att kreativa matentusiaster ska kunna tillaga mat hemma i sina kök – av restaurangkvalitet.”

”The Secret Ingredient” gör sin debut på EuroCucina men kommer att leva vidare i Electrolux egna kanaler och på event under hela 2014. Initiativet låter konsumenter delta i samtal, bidra med idéer och ställa matrelaterade frågor till Electrolux professionella kockar.

”Vi lanserar ”The Secret Ingredient” på EuroCucina i samarbete med några av våra prisbelönade partnerkockar, som själva använder Electrolux utrustning i både professionella och privata sammanhang varje dag”, fortsätter Schill. ”Men samtidigt som vi arbetar med professionella kockar ligger fokus på det som konsumenterna kan dra nytta av, och återskapa, i sina egna hem.”

Electrolux partnerkockar på EuroCucina, 8-13 april i Milano:

  • 8-13 april: Representanter från Jeunes Restaurateurs d’Europé
  • 8 april: Dieter Koschina, kökschef på 2-stjärniga Michelin-restaurangen Vila Joya i Portugal
  • 9 april: Carlo Cracco, kökschef på 2-stjärniga Michelin-restaurangen Cracco i Milano, Italien
  • 10 april: Simon Hulstone, kökschef på Michelin-krogen Elephant i Torquay, England
  • 11 april: Magnus Nilsson, kock och grundare av Fäviken i Järpen, Sverige, med en plats på 50 best-listan, och utsedd till en av topp tio restauranger i världen enligt amerikanska Zagat.

För mer information, bilder och intervjuer kontakta PR-manager Tom Astin: Tom.astin@electrolux.se, 076 786 8861

Om EuroCucina: EuroCucina är världens största internationella möbel- och köksmässa som återkommer vartannat år, med 145 av Europas ledande producenter bland utställarna.

Om Jeunes Restaurateurs d’Europe: Finns i 13 länder runt om i Europa och består av 350 passionerade unga krögare. JRE är ett av de mest prestigefyllda kulinariska förbunden.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke