Electrolux Newsroom Sweden

Tre svenska bidrag utvalda i Electrolux Design Lab

Bilder

Var med och rösta på Top100+

Tre innovativa koncept från studenter på svenska designskolor har valts ut till den framtidsorienterade tävlingen Electrolux Design Lab 2014. Idag presenteras Top 100+, de bästa tävlingsbidragen från de 43 deltagarländerna på www.electroluxdesignlab.com. Allmänheten kan vara med och rösta på sitt favoritbidrag fram till nästa steg i tävlingen den 16 maj. 

Mer än 100 av de bästa tävlingsbidragen från 43 länder visas nu upp på Electrolux Design Labs hemsida där allmänheten har chansen att rösta på sin favorit. De som väljs ut av Electrolux och av folket som de bästa koncepten går vidare till nästa del i tävlingen och tävlar därmed om vinsten på 5 000 euro och en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter. Temat för 2014 är “Creating Healthy Homes” och inkluderar de tre fokusområdena “Culinary Enjoyment”, “Fabric Care” and “Air Purification”.

 

Tre deltagare från svenska skolor har gått vidare till nästa steg i tävlingen:

 

Temat “Creating Healthy Homes” har engagerat till idéer från hela världen

Electrolux-medarbetare inom områdena Design, R&D och Innovation har valt ut de 100+ bästa koncepten bland de 1 700 inkommande bidragen, som nu presenteras på Electrolux Design Labs hemsida. Designchefen Thomas Johansson kommenterar bidragen:

“I år har vi glädjen att presentera mer än 100 innovativa idéer kring temat “Creating Healthy Homes”. Det är härligt att se talanger från världens alla hörn engagera sig i hur framtidens hushåll kan förbättras med hjälp av ny design. Temats fokusområden “Culinary Enjoyment”, “Fabric Care” och “Air Purification” stödjer tanken på ett hem med oändliga möjligheter som hjälper konsumenter att leva hälsosamt och miljövänligt.”


Globalt erkännande, prispengar och praktikplats står på spel

När de talangfulla finalisterna väl har valts ut, kommer den student vars bidrag fått flest röster från allmänheten att tilldelas People’s Choice Award och en prissumma på 1 000 euro. Första pris kommer att tilldelas den student som juryn anser har skapat den mest banbrytande designlösningen för framtidens hushåll. Denna student kommer att få 5 000 euro i prispengar samt en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter. Andra pris är 3 000 euro och tredje pris 2 000 euro.

De 100+ bästa bidragen finns publicerade på www.electroluxdesignlab.com

För mer information vänligen kontakta: designlab@electrolux.se


Design Lab tävlingsprocess:

Skicka in tävlingsbidrag – koncept och skiss, 6:e april
Steg 1: Top 100+ presentation & omröstning, maj
Steg 2: Top 70 + & ny brief, maj
Steg 3: Top 35 & ny brief, juli och augusti
Steg 4: Finalister och finalevent, november

 
Design Lab hemsida och sociala medier

Design Labs hemsida för information och inlämning: www.electroluxdesignlab.com
YouTube: youtube.com/user/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Facebook: facebook.com/ElectroluxSverige
Twitter: twitter.com/ElectroluxSE
Pinterest: pinterest.com/ElectroluxSE
Instagram: instagram.com/electroluxse

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke