Electrolux Newsroom Sweden

Health Happy Kids årets tema i Electrolux Design Lab – Designstudenter tävlar om dubblerad prispott

Photos

Electrolux Design Lab är tillbaka igen – tävlingen för designstudenter som årligen ser över 1 700 bidrag från fler än 60 länder. Årets tema är Healthy Happy Kids och i potten finns inte mindre än 10 000 euro, en fördubbling från tidigare år. Vinnaren får även en eftertraktad, betald praktikplats på Electrolux. 

– Electrolux Design Lab fungerar som en drivkraft för innovation och kreativitet, och ger oss en inblick i framtidens produktdesign. Det är också ett sätt för oss att etablera kontakt med unga, talangfulla designers från hela världen som vill göra skillnad på riktigt. Årets tävling sätter barnen i fokus med temat ”Healthy Happy Kids”. Vi letar efter nya lösningar och djärva idéer för hemmet som underlättar vardagen för familjer och jag ser fram emot att ta del av alla kreativa idéer, säger Lars Erikson, senior vice president design på Electrolux och juryansvarig för Design Lab.

Electrolux Design Lab erbjuder studenter en plattform att visa upp sin talang för världen och under åren har många deltagare hittat nya jobb och affärsmöjligheter genom tävlingen. Första pris är en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter, hälften av vinnarna från tidigare år har fortsatt att jobba inom Electrolux efter praktikperioden. I prispotten finns även pengar och i år har summan höjts rejält. Vinnaren belönas med 10 000 euro, tvåan vinner 6 000 euro och tredjepriset är 4 000 euro. Deltagarna tävlar även om ett ”People’s Choice Award”, där den som får flest onlineröster kammar hem 2 000 euro.

Förra årets vinnare var Pan Wang, från Central Saint Martins College i London. Hennes vinnande bidrag var ett virituell matjakt i köket – ett spel som projicerar hologram med fiskar och djur som användaren får jaga i sitt eget kök. Information om de fångade bytena överförs sedan till en lokal matbutik, som samlar ihop de fysiska råvarorna och levererar hem till användaren. På så sätt kan barn på ett roligt sätt vara med och handla mat, samtidigt som de lär sig om var maten som de har på tallriken egentligen kommer ifrån.

Om Electrolux Design Lab
Design Lab startade 2003 och är en global designtävling för studenter som bjuds in för att presentera innovativa idéer för framtidens hushåll. Att delta i tävlingen är enkelt; deltagarna skickar in en beskrivning av en idé, en visuell illustration samt en beskrivning av idéns konsumentfördelar. Ansökan öppnar 4 mars och sista ansökningsdatumet är 8 april 2015. De bästa ansökningarna publiceras på Design Labs hemsida och i sociala medier, vilket ger studenterna möjlighet att nå ut till en global publik. Då tävlingen sker i flera steg kommer studenterna kunna utveckla sina koncept under tävlingens gång där framstegen publiceras på Design Labs blogg. Deltagarna erbjuds fortlöpande råd och stöd från experter på Electrolux under urvalsprocessen. Vinnaren av tävlingen tillkännages i slutet av 2015 och utnämns av en jury bestående av framstående experter på området.

Om Electrolux:
Electrolux är en av världens ledande tillverkare av hushållsmaskiner. Utvecklingen bygger på konsumentinsikt och sker i nära samarbete med professionella användare. Vi erbjuder innovativa lösningar för hem och företag, med omsorgsfullt designade produkter såsom kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, spisar, luftkonditioneringar, dammsugare och småapparater. Under välkända varumärken som Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire och Electrolux Grand Cuisine säljs fler än 50 miljoner produkter årligen till kunder i över 150 länder. Under 2013 hade Electrolux en omsättning på 109 miljarder kronor och cirka 61 000 anställda. För mer information besök www.electrolux.se

Läs mer om Design Lab på Electroluxdesignlab.com
För mer information och pressbilder, vänligen kontakta: design@electrolux.se

Save and share this post