Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux gratulerar Tomas Sjögren, Årets Kock 2015!

Electrolux, en huvudsponsorerna av Årets Kock, gratulerar vinnaren 2015 Tomas Sjögren. Han fick ta emot guldmedaljen av prins Carl Philip efter att ha tävlat mot sju andra kockar under finalen, som hölls idag på Gothia Towers i Göteborg. 

Tomas Sjögren är 23 år och jobbar på restaurang Swedish Taste i Göteborg. Vinnaren av Årets Kock 2015 blir inte bara svensk mästare utan får också ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och åka på en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

De vinnande tävlingsrätterna bestod i år av fem smårätter på fisk och skaldjur samt kolgrillad lammbog med smörkokt kål, syrlig potatiscrème, rålakrits och dragon.

– Tomas är en utomordentligt begåvad kock och vi på Electrolux är stolta över att få gratulera honom. Samtliga finalister har jobbat väldigt hårt och förtjänar gratulationer för att ha tagit sig till final, nivån på den här tävlingen är internationellt hög och konkurrensen är stenhård, säger Diana Münz, Consumer Activation Manager, Digital & PR Sweden.

Som leverantör åt hälften av Europas Michelinrestauranger är sponsorskapet av Årets Kock 2015 ett led i Electrolux arbete för att stödja extraordinära matupplevelser både i hemmet och på restauranger runt om i världen. Electrolux är den enda vitvaruleverantören i världen som förser kompletta kökslösningar både till konsument och professionella kök.

Under tävlingen kunde besökare i Electrolux monter delta i utlottningen av platser till Electrolux Chef’s table under ledning av Gustav Trädgårdh, Årets Kock 2010 och köksmästare på Sjömagasinet. Electrolux visade även upp tillagning med SousVide-teknik som nu finns tillgänglig för hemmabruk.

– Årets Kock är en unik mötesplats där vi kan jobba nära ihop med den svenska kockeliten. Vi lär oss mycket av att följa deras arbete och kan på så vis utveckla nya och ännu bättre kökslösningar och produkter, säger Diana Münz.

Silvermedaljen gick till Daniel Engelau, Aveqia, och bronset till Saori Ichihara, Shibumi.

För mer information eller pressbilder kontakta Malena Heed på malena.heed@primegroup.com eller ring +46 705 901 274, eller besök Åretskock.se. 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke