Electrolux Newsroom Sweden

Topp 100 tävlingsbidrag utsedda i Electrolux Design Lab

Photos

Över 1500 bidrag från 60 olika länder skickades in till Design Lab 2015, Electrolux globala tävling för designstudenter. Idag avslöjas de 100 bästa bidragen på electroluxdesignlab.com, där alla kan gå in och rösta fram sin favorit till semifinal. 

Årets tema för Electrolux Design Lab är ”Healthy Happy Kids” och i potten finns inte mindre än 10 000 euro, en fördubbling från tidigare år. Vinnaren får även en eftertraktad, betald praktikplats på Electrolux.

De 100 bidrag som gått vidare till nästa steg kommer från 33 olika länder. Flest bidrag kommer från Sydkorea, Tjeckien och Ungern men bland de utvalda finns även två svenska tävlingsbidrag från Chalmers tekniska högskola och Umeå universitet. Idéerna innefattar allt från en 3D-printer för mat till en barnvagn med inbyggd luftrenare och tvättkorgar designade som basketkorgar.

– Design Lab är en väsentlig del av Electrolux kreativa ådra, den ger bränsle åt våra innovationsprocesser och inspiration till framtida lösningar för hemmet. Jag är djupt imponerad av studenternas kreativitet och djärva visioner. Ett stort tack till alla som lämnat in bidrag och ett ännu större grattis till er som lyckats ta er vidare, säger Lars Eriksson, Senior Vice President för design på Electrolux och juryordförande för Design Lab.

Den 8 juni sker nästa sållning då de 100 bidragen ska bli 35. Fem av dessa röstas fram av allmänheten på electroluxdesignlab.com, och de övriga 30 väljs ut av en expertjury på Electrolux. Vinnaren av tävlingen tillkännages i oktober 2015.

Om Electrolux Design Lab
Design Lab är en global designtävling för studenter som bjuds in för att presentera innovativa idéer för framtidens hushåll. Tävlingen startade 2003 som en del av Electrolux innovationsstrategi. Design Lab erbjuder studenter en plattform att visa upp sin talang för världen och under åren har många deltagare hittat nya jobb och affärsmöjligheter genom tävlingen. Under tävlingens gång har studenterna möjlighet att utveckla sina idéer, få feedback från experter på Electrolux och dela med sig av sitt arbete på electroluxdesignlab.com. Första pris är en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter. Hälften av vinnarna från tidigare år har fortsatt att jobba inom Electrolux efter praktikperioden. I prispotten finns även pengar och i år har summan höjts rejält. Vinnaren belönas med 10 000 euro, tvåan vinner 6 000 euro och tredjepriset är 4 000 euro. Deltagarna tävlar även om ett ”People’s Choice Award”, där den som får flest onlineröster kammar hem 2 000 euro. 

Läs mer om Design Lab på electroluxdesignlab.com
För mer information och pressbilder, vänligen kontakta: design@electrolux.se

Save and share this post