Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux tillkännager 35 semifinalister i Design Lab 2015

Bilder

Idag avslöjas de 35 tävlingsbidrag som går vidare till semifinal i Electrolux Design Lab 2015. Fem bidrag har röstats fram av allmänheten och trettio har valts av experter på Electrolux. Alla idéer finns nu tillgängliga på www.electroluxdesignlab.com.  

Temat för Design Lab 2015 är ”Healthy, Happy Kids”, och utmaningen är att presentera innovativa idéer till produkter och tjänster inom tre fokusområden: matlagning, klädvård och luftrening.

— Semifinalisternas bidrag är originella, innovativa och tankeväckande. Studenterna har nu fått feedback från experter för att kunna vässa sina bidrag ytterligare. Som alltid är det väldigt spännande och inspirerande att följa processen och prata med de som har gått vidare, säger Thomas Johansson, Design Director och en av experterna på Electrolux.

Den 15 september avslöjas vilka sex tävlingsbidrag som tagit sig till final.

Om Electrolux Design Lab
Design Lab är en global designtävling för studenter som bjuds in för att presentera innovativa idéer för framtidens hushåll. Tävlingen startade 2003 som en del av Electrolux innovationsstrategi. Design Lab erbjuder studenter en plattform att visa upp sin talang för världen och under åren har många deltagare hittat nya jobb och affärsmöjligheter genom tävlingen. Under tävlingens gång har studenterna möjlighet att utveckla sina idéer, få feedback från experter på Electrolux och dela med sig av sitt arbete på electroluxdesignlab.com. Första pris är en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter. Hälften av vinnarna från tidigare år har fortsatt att jobba inom Electrolux efter praktikperioden. I prispotten finns även pengar och i år har summan höjts rejält. Vinnaren belönas med 10 000 euro, tvåan vinner 6 000 euro och tredjepriset är 4 000 euro. Deltagarna tävlar även om ett ”People’s Choice Award”, där den som får flest onlineröster kammar hem 2 000 euro.

För medieförfrågningar, vänligen kontakta: designlab@electrolux.se 

Lär dig mer om Design Lab på sociala medier
Design Labs hemsida: www.electroluxdesignlab.com
Electrolux Facebook-sida: facebook.com/electrolux
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab


Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke