Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux på plats i Almedalen för att diskutera framtidens hållbara boende

HSB Living Lab flyttar till Visby under en del av Almedalsveckan och Electrolux är med på plats för att diskutera hållbara lösningar för framtidens boende. Välkommen till montern i hamnen bakom Kallbadhuset för att dela med dig av dina idéer och tankar inför starten av forskningsprojektet.

Electrolux deltar i forskningsprojektet HSB Living Lab för att hitta lösningar för ett mer hållbart boende i framtiden. 2016 står 29 hyreslägenheter klara på Chalmers campusområde i Göteborg där forskningsinnovationer ska testas i en verklig miljö med de boende, dygnet runt. Centralt placerad i huset är tvättstugan. Genom listigt inbyggda, snåla och tysta tvätt- och torkmaskiner kan utrymmen i ett flerbostadshus användas smartare, samtidigt som tvättstugan blir en social mötesplats för de boende.

I Almedalen bygger vi upp en miniversion av forskningsprojektets tvättstudio och genomför ett rundabordssamtal om innovationer och hållbart boende i framtiden. Välkommen till montern bakom Kallbadhuset i hamnen och dela med dig av dina tankar och idéer inför starten av forskningsprojektet. Vi finns på plats 29 juni – 2 juli.

I montern kommer Electrolux också dela ut smoothies vid lunchtid varje dag, mot uppvisande av tweets med hashtagen #MatSvinn eller #MatPrat. Syftet är att få upp frågan om matsvinn på agendan. Dryckerna är gjorda på övergivna jordgubbar, som annars skulle ha slängts, från Gotlands största jordgubbsleverantör Bärgården.

Rundabordsamtal om framtidens tvättstuga:
Från arga lappar till social mötesplats
Tisdagen den 30 juni kl 11:30 har vi bjudit in en rad experter till vår monter för att diskutera hållbara lösningar för framtidens boende och den roll tvättstugan kan spela i samhällsutvecklingen. Välkommen att lyssna och ställa frågor!

Moderator:

 • Per Grankvist, chefredaktör för CSR i praktiken
   

Deltagare:

 • Greg Morrison, professor i bygg- och miljöteknik, Chalmers
 • Kristina Gabrielii, hållbarhetschef på Peab
 • Anna Åkesson, chef för verksamhetsutveckling och hållbarhet, BoKlok
 • Göran Palmqvist, driftschef på GotlandsHem
 • Sarah Franzén, student på Chalmers
 • Jan Åman, grundare av Atelier Slice och kulturell entreprenör
 • Henrik Friman, vd, Andelsägarbolaget
 • Christine Olofsson, biträdande avdelningschef för miljöförvaltningen på Malmö Stad
 • Elin Olsson, kommunpolitiker för Miljöpartiet, Stockholm


Värdar för samtalet:

 • Christina Rosdahl, kommunikationsansvarig, Electrolux Professional Laundry
 • Anders Hiltunen, Nordenchef för Electrolux ProfessionalFör mer information kontakta Christina Rosdahl, Marketing & Communication Manager, på telefon +46 (0)76 128 9202 eller eller email christina.rosdahl@electrolux.se.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke