Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux #matprat i Almedalen 2015

Stockholm, Sweden, 06/26, 2015

Varje år slängs tusentals ton mat och dryck runt om i världen, som hade kunnat konsumeras. Globalt sett går en tredjedel av all den mat som produceras förlorad idag och all den mark, vatten och energi som använts för att odla maten har använts i onödan. Minskat matsvinn skulle innebära mindre miljöpåverkan, minskad energianvändning och att maten räcker till fler. Electrolux åtagande är att ta ansvar genom hållbar produktutveckling och opinionsbildning kring frågan om matsvinn.

  • Electrolux vill under Almedalsveckan väcka uppmärksamhet kring frågan och ge konkreta tips på vad konsumenter kan göra för att minska matsvinnet
  • Electrolux vill vara en del av lösningen genom att bidra med expertis och råd inom mat och matsvinn
  • En viktig prioritet för Electrolux är hållbar utveckling av produkter för konsumenter och de professionella användarna

Electrolux kommer under Almedalsveckan att presentera fakta och statistik om matsvinnet samt tips på hur vi kan minska svinnet och insikter om #matprat. I år tas frågan om mat upp med nytt fokus på hur matsvinnet kan minskas. Informationen kommer att publiceras dagligen presenteras i form av en ”infographic”.

Denna infographic ger en överblick av hur mycket det pratas om mat i sociala medier i anslutning till Almedalen med fokus på matsvinn. Electrolux presenterar topplistor på vilka som är Almedalens mest inflytelserika twittrare gällande diskussioner om mat och matsvinn.

Att minska matsvinnet är en viktig fråga för Electrolux och det kommer aktivt att diskuteras på det svenska Twitterkontot @Electroluxse under hela Almedalsveckan. Det kommer även att ges tips och rekommendationer på hur man kan minska matsvinnet på egen hand.

I år samarbetar Electrolux med Bärgården, Gotlands största leverantör av jordgubbar där vi kommer att ta hand om överblivna jordgubbar som annars blivit svinn. De Almedalsbesökare som tweetar ett matsvinnstips eller använder hashtagen #matprat är välkomna förbi Electrolux monter vid Kallbadhuset i hamnen för att hämta en gratis smoothie gjord av de överblivna jordgubbarna från Bärgården. 

Varför skickar Electrolux ut en infographic om matprat och matsvinn?

Electrolux är en av världens största producenter inom vitvaror för matlagning och matförvaring, därför är vi en viktig aktör som vill ta ansvar. Electrolux är den enda vitvaruleverantören i världen som erbjuder kompletta lösningar för både konsumenter och professionella användare. För Electrolux är hållbarhet en prioritet som genomsyrar företaget och som ska bidra till att göra positiv skillnad för människors liv och för miljön. Electrolux åtagande är att vara en del av lösningen på problemet med matsvinn.

Fem enkla tips på matsvinn

  • Bäst-före märkningen är anpassad till 8 grader, sänk kylskåpstemperaturen till 4 grader och maten håller längre
  • Försvara frukt och grönt i dess originalförpackning för längsta möjliga hållbarhet
  • Efterfråga frukt och grönsaker som är nära utgångsdatum i den lokala matbutiken
  • Placera råvaror på rätt ställe i kylskåpet för längsta hållbarhet och kom ihåg att ställa nyinköpta varor längst in.
  • Planera matinköpen samtidigt som matsedeln och använd rester till nya spännande maträtter

 

För mer information

Mattias Rådström, Global Head Social Media and PR, +46 (0) 70 868 70 45, mattias.radstrom@electrolux.se

 

Erika Boström, Social Media and PR Coordinator, +46 (0) 70 735 51 11, Erika.bostrom@electrolux.se

 

Följ Electrolux i sociala medier på

www.twitter.com/electroluxse

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke