Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux tillkännager finalisterna i Design Lab 2015

1500 bidrag har blivit 6. Idag avslöjar Electrolux finalisterna i den globala studenttävlingen Design Lab. Bland finalistbidragen finns en tvättrobot och en luftrenande rockring. 

Temat för årets tävling är Healthy Happy Kids och Electrolux letar efter djärva idéer som kan förbättra vardagslivet för familjer med barn. Totalt skickades 1500 bidrag in till Design Lab 2015. Nu, fem månader senare, återstår sex finalister som har imponerat på både allmänheten och Electrolux experter.

– Samtliga finalister har gjort ett fantastiskt jobb. Nu gäller det att imponera på juryn en sista gång för att kamma hem prispengarna och praktikplatsen på Electrolux, säger Lars Erikson, Senior Vice President Design på Electrolux och juryordförande för Design Lab.

Vinnaren av Design Lab 2015 kommer att koras under en gala i Helsingfors den 15 oktober. Följ eventet direkt via livestream på www.electroluxdesignlab.com eller www.twitter.com/electrolux klockan 19:00 CET.  Du kan också följa och delta i diskussionen online med hashtaggen #DesignLab2015 och #final6.

De sex finalister är:

  • Voris – en robot som lär barn ta hand om sina kläder (av Martha Fabiola García Bustos från Mexiko)
  • Quadruple H – en luftrenare och rockring i ett (av Jeongbeen Seo från Sydkorea)
  • Future Classroom – ett interaktivt och självförsörjande kök för pedagogisk utbildning (av Tobias Tsamisis från Ungern och Tyskland)
  • Air Shield – en barnvagn som skapar ett rent mikroklimat (av Dominykas Budinas från Litauen)
  • Bloom – minskar klyftan mellan digital och praktisk inlärning genom att uppmuntra till bra köksvanor på ett roligt sätt (av Jordan Lee Martin från Storbritannien)
  • Plato – en robot som hjälper dig att ta hand om ditt barn (av Mary Pilyugina från Ryssland)

Se samtliga bidrag på www.electroluxdesignlab.com eller www.youtube.com/electrolux


Om Electrolux Design Lab 2015
Design Lab är en global designtävling för studenter som bjuds in för att presentera innovativa idéer för framtidens hushåll. Tävlingen startade 2003 som en del av Electrolux innovationsstrategi. Design Lab erbjuder studenter en plattform att visa upp sin talang för världen och under åren har många deltagare hittat nya jobb och affärsmöjligheter genom tävlingen. Under tävlingens gång har studenterna möjlighet att utveckla sina idéer, få feedback från experter på Electrolux och dela med sig av sitt arbete på electroluxdesignlab.com. Första pris är en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter. Hälften av vinnarna från tidigare år har fortsatt att jobba inom Electrolux efter praktikperioden. I prispotten finns även pengar och i år har summan höjts rejält. Vinnaren belönas med 10 000 euro, tvåan vinner 6 000 euro och tredjepriset är 4 000 euro. Deltagarna tävlar även om ett ”People’s Choice Award”, där den som får flest onlineröster kammar hem 2 000 euro.

För medieförfrågningar, vänligen kontakta: designlab@electrolux.se

 

Save and share this post