Electrolux Newsroom Sweden

Instagram – populäraste kanalen för matinspiration

Bilder

Instagram har på bara några år vuxit till en viktig inspirationskälla för svenska matentusiaster. Enligt färska siffror från Electrolux Online Food Report föredrar en tredjedel av svenskarna Instagram framför andra sociala medier när de söker kulinarisk inspiration.

Globalt sett har antalet matrelaterade bilder på Instagram ökat från 11 miljoner år 2012, till 153 miljoner 2015. Medan Facebook är det klart populäraste sociala mediet för matinspiration i länder som Tyskland och Frankrike, så är Instagram numera favoriten i Sverige.

– Det är fantastiskt att se att så många vill dela och ta del av matinspiration online. Med initiativet Now You’re Cooking vill vi bidra till den digitala matglädjen och så väl inspirera som inspireras av alla matälskare därute, säger Diana Münz, digitala medier expert på Electrolux.

Now You’re Cooking är ett initiativ som samlar inspirerande filmer, recept och bilder för alla som känner att de behöver en extra gnista i köket. Plattformen nowyourecooking.tumblr.com har idag över 1,4 miljoner följare världen över.

 

Populäraste sociala medier för matinspiration:*

Sverige

Instagram: 33,6 %

Facebook: 23 %

Youtube: 16,2 %


Tyskland

Facebook: 46,7 %

Youtube: 25,8 %

Instagram: 15 %


Frankrike

Facebook: 45,3 %

Youtube: 23,3 %

Instagram: 13,5 %

*Fråga: “På vilka plattformar följer du matrelaterade användare/konton?

 

Om Electrolux Online Food Report – Now You’re Cooking

Electrolux Online Food Report kartlägger hur människor konsumerar, visualiserar, pratar kring och delar matinspiration i sociala medier som Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr och Youtube. Rapporten är dels baserad på en konsumentundersökning genomförd i Sverige, Tyskland och Frankrike med totalt 1535 respondenter i åldern 18 till 40 år. Samtliga svaranden är matintresserade och aktiva på sociala medier. Dels är den baserad på en onlineundersökning genomförd av Whispr Group under januari 2015 som analyserat hashtags och diskussioner kring matrelaterat innehåll i sociala medier. Mer information på www.electrolux.se/promotions/sa/now-youre-cooking.

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke