Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux sponsrar Årets Kock 2016

Bilder

Finalen i Årets Kock 2016 närmar sig och Electrolux står återigen som sponsor bakom det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Den 11 februari gör de åtta finalisterna upp om titeln Årets Kock på Annexet i Stockholm och vinnaren blir svensk mästare i matlagning.

Årets Kock genomförs i år för den 32:a gången i ordningen. Av de 40 bidrag som initialt valdes ut att tävla vidare har åtta finalister kvalificerat sig till finalen på Annexet i Stockholm den 11 februari. De tävlande kommer att få fem och en halv timme på sig att tillaga två tävlingsrätter där huvudråvara i den första av de två i år är odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba. Huvudråvara för den andra rätten avslöjas för de tävlande kort före tävlingen.

De som i år gör upp om titeln är Fredrik Andersson, Gothia Towers, Johan Backeus, Aveqia, Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Jonathan Kasche, Lilla Ego, David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, och Manfred Nilsson, Lilla Ego.

Den namnkunniga juryn består i sin tur av bland annat stjärnkocken Clare Smyth, Chef Patron på trestjärnigt belönade Restaurant Gordon Ramsay i London. I juryn finns också Mathias Dahlgren, Björn Frantzén och Magnus Ek vars krogar belönats med två Michelinstjärnor.

För Electrolux är sponsorskapet av Årets Kock ett led i arbetet för att stödja extraordinära matupplevelser såväl i hemmet som på restauranger. Tillsammans med dagens främsta kockar vill man inspirera till kreativ matlagning samt vara en del av det gastronomiska Sverige.

– Årets Kock är en unik mötesplats där vi kan jobba nära ihop med den svenska kockeliten. Vi lär oss mycket av att följa deras arbete och kan på så vis utveckla nya och ännu bättre kökslösningar och produkter, säger Diana Münz, PR and Digital Marketing Manager Sweden, Electrolux.

Vinnaren av Årets Kock blir svensk mästare matlagning och kan därmed titulera sig Årets Kock. Till detta mottager vinnaren också Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

För mer information eller pressbilder kontakta Isabella Sehlström på isabella.sehlstrom@primegroup.com eller ring +46 725 040 558, eller besök Åretskock.se. 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke