Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux gratulerar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016!

Electrolux, en av sponsorerna till Årets Kock, gratulerar 2016 års vinnare Jimmi Eriksson. Svensk tradition i kombination med ett nutida utförande visade sig vara ett framgångsrecept vid finalen på Annexet i Stockholm och ledde till att Jimmi nu kan titulera sig svensk mästare i professionell matlagning.

Idag avgjordes finalen i Årets Kock, det svenska mästerskapet i professionell matlagning, på Annexet i Stockholm. 2016 års vinnare heter Jimmi Eriksson och jobbar på Lilla Ego i Stockholm. ”Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande” löd motiveringen från den namnkunniga juryn, i vilken bland annat stjärnkocken Clare Smyth, Chef Patron på trestjärnigt belönade Restaurant Gordon Ramsay i London, var del. Tävlingsrätterna bestod i år av odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba samt rådjurssadel från sydöstra Sverige.

För Jimmi innebär vinsten att han nu kan titulera sig svensk mästare i matlagning och Årets Kock. Vid dagens prisceremoni fick han ta emot mejerimedaljen i guld av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Hanna Halpern, VD Årets Kock, och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande. Till detta kommer Jimmi även att få göra en studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

– Vi på Electrolux är väldigt stolta över att få gratulera Jimmi till vinsten. Han är en oerhört skicklig kock och vi ser fram emot att följa honom framöver. Vi vill samtidigt gratulera också övriga finalister som trots den hårda konkurrensen har tagit sig hela vägen hit – det är imponerande, säger Diana Münz, Consumer Activation Manager, Digital & PR Sweden.

Som leverantör åt hälften av Europas Michelinrestauranger är sponsorskapet av Årets Kock 2016 ett led i Electrolux arbete för att stödja extraordinära matupplevelser både i hemmet och på restauranger runt om i världen. Tillsammans med dagens främsta kockar vill man inspirera till kreativ matlagning samt vara en del av det gastronomiska Sverige.

– Electrolux fokuserar på att ta fram innovativa produkter designade med omtanke för både användare och miljö. Genom Årets Kock har vi förmånen att jobba nära den svenska kockeliten och de lärdomar vi tar med oss genom att följa deras arbete hjälper oss att utveckla nya och ännu bättre kökslösningar och produkter, säger Diana Münz.

Silvermedaljen i Årets Kock 2016 gick till Johan Backeus, Aveqia, och i bronsmedaljen till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.

För mer information eller pressbilder kontakta Isabella Sehlström på isabella.sehlstrom@primegroup.com eller ring +46 725 040 558, eller besök Åretskock.se. 

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke