Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux lanserar PlusSteam – ugnen som bakar i ånga med bara en knapptryckning

Bilder

Electrolux nya multifunktionella ugn med PlusSteam gör bakningen så enkel! Den ger rätt mängd fukt i början av bakningen med bara en knapptryckning. Resultatet är optimalt för alla som vill kunna bjuda sina nära och kära på drömlika bakverk.

Som leverantör åt nästan hälften av Europas Michelinrestauranger har Electrolux unik kunskap som gynnar produktutvecklingen och möjliggör innovationer även för vanliga hem. Tack vare detta lanseras nu Electrolux PlusSteam.

Så lätt att baka i ånga!

PlusSteam-funktionen ger rätt mängd fukt i ugnen. Ångan är naturlig och bildas av vatten i en fördjupning i botten av ugnen. Fukten genereras i början av bakningen för att sedan ersättas av vanlig varmluft. På så vis får man ett perfekt bakresultat – precis som på bagerierna.

PlusSteam är perfekt för alla hushåll och med bakning som en av dagens stora trender hoppas Electrolux på att kunna revolutionera marknaden för multifunktionella ugnar.

– Vi har förstått att våra konsumenter ständigt försöker hitta sätt att förbättra sin bakning och att de därmed har experimenterat med ånga. Electrolux ugnar med PlusSteam erbjuder nu ett sätt att göra detta utan någon extra kostnad jämfört med en vanlig multifunktionell ugn. Vad som är fantastiskt med ånga är att såväl söta som salta rätter får sig ett lyft – brödet får en fluffigare konsistens och kladdkakan blir kladdigare, detta oavsett vilka förkunskaper användaren har, säger Mina Ivanovic, European Category Director.

Illustrerar att bakning i ångugn är en barnlek

För att visa på hur professionella resultat kan uppnås med hjälp av Electrolux PlusSteam öppnade Electrolux nyligen upp ett pop up-bageri i Stockholm tillsammans med den välrenommerade konditorn Gustaf Mabrouk. Ett flertal av Stockholms främsta foodies var inbjudna, men arrangemanget hade en tvist. Den välkända konditorn var inte ensam i köket utan hade istället sällskap av en grupp barn som visade på att professionella bakresultat kan åstadkommas med hjälp av ånga. Se filmen här.

Lär dig hur du bakar den godaste kladdkakan tillsammans med Linus Larsson, vinnare av Hela Sverige Bakar 2015, och ta del av hans bästa recept här. Skillnaden mellan att baka bröd i Electrolux ångugn PlusSteam jämfört med en standardugn kan du se här. För mer information eller pressbilder, kontakta Isabella Sehlström på isabella.sehlstrom@primegroup.com eller +46 725 040 558.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke