Electrolux Newsroom Sweden

En bra dammsugare hjälper allergiker – Electrolux har som enda tillverkare fått Astma- och Allergiförbundets rekommendation

Astma- och Allergiförbundet har sedan den nya energimärkningen gjort om sina kriterier med fokus på dammupptagningsförmåga, systemets täthet, filtrering och byte samt rengöring av påsar och rengöring av filter. Hittills är det bara Electrolux UltraOne-serien som är rekommenderad.

Pollensäsongen är i full gång och många svenskar lider särskilt just nu. Men en bra damssugare med god filtrering kan betyda ett bättre liv för allergiker. En dålig dammsugare fungerar precis tvärtom och gör istället så att allergener virvlar upp från golvet och upp i luften igen vilket gör det jobbigare för allergiker. Om dammsugaren har bra filtrering och ett tätt system blir luften renare än den som finns i rummet vanligtvis och dammsugaren fungerar såldes som en luftrenare.

Astma- och Allergiförbundets rekommendation bygger på ett flertal parametrar, inte bara kring filtrering och hantering av damm utan de tar även utgångspunkt i hur enkelt och bekvämt det är att använda dammsugaren – bland annat vad gäller ljudnivå, hanterbarhet, konsumentkommunikation och ergonomi – vilket då innebär att den används oftare. Även i dessa områden är UltraOne-serien ledande.

– Det som gör oss extra stolta är att vi nu har fått hela vår UltraOne-serie rekommenderad. Tidigare har specifika modeller fått rekommendationen men att hela serien får Astma- och Allergiförbundets rekommendation är en tydlig framgång för hur vi arbetar med att utveckla våra premium-dammsugare, säger Malin Källström, produktansvarig på Electrolux Sverige.

De dammsugare som ingår i UltraOne-serien är:

ZUOQUATTRO – UltraOne Quattro är vår första dammsugare med AAAA-betyg enligt EU:s energimärkning vilket innebär utmärkt prestanda i kombination med mycket låg energiförbrukning. Det kraftfulla motoriserade munstycket AeroPro™ Extreme PowerPro rengör mattorna på djupet.

ZUODELUXE+ – Med Electrolux-ingenjörernas nya utveckling inom Silent Air Technology™ kan du dammsuga utan att störa någon. Tack vare den förbättrade tystare slangen och det tysta men ändå extremt effektiva AeroPro Silent-munstycket uppnår UltraOne endast 66 dB. På fjärrkontrollen finns en funktion för automatisk effektreglering.

ZUO360 – Med Electrolux-ingenjörernas nya utveckling inom Silent Air Technology™ kan du dammsuga utan att störa någon. Tack vare den förbättrade tystare slangen och det tysta men ändå extremt effektiva AeroPro Silent-munstycket uppnår UltraOne endast 66 dB.

ZUOANIMAL+ – Ta enkelt bort djurhår på tyger och stoppade möbler med AeroPro™ mini turbo och rengör hårda ytor med AeroPro™ Parketto Pro som är speciellt framtaget för dammsugning av hårda golv.

ZUOERGO+ – Med munstyckena AeroPro™ Silent och AeroPro™ Parketto Pro kan du dammsuga alla slags golv. Det bekväma Ergo-handtaget med luftventil gör det bekvämt och enkelt att finjustera luftflödet vid dammsugning.

ZUOGREEN+ – UltraOne Green ger en hållbarare dammsugning. Den är gjord av 70 % återvunnen plast och är 100 % PVC-fri, och den kan återvinnas till 92 %. Dessutom är förpackningen gjord av 100 % återvunnet material.

ZUOORIGWR+ – Hemligheten bakom utmärkt dammsugning är inte bara en kraftfull motor utan ett högt luftflöde och effektivt AeroPro ™ Silent-munstycke. Luftflödet från munstycke till utlopp i UltraOne har förseglats och optimerats för högeffektiv dammsugning.

ZUOORIGW+ – Hemligheten bakom utmärkt dammsugning är inte bara en kraftfull motor utan ett högt luftflöde och effektivt AeroPro ™ Silent-munstycke. Luftflödet från munstycke till utlopp i UltraOne har förseglats och optimerats för högeffektiv dammsugning.

För mer information eller bilder kontakta Isabella Sehlström på isabella.sehlstrom@primegroup.com eller +46 725 040 558.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke