Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux gör dammsugningen till en skrattfest

Genom att fylla tystnaden från nya UltraSilencerTM Zen – världens tystaste dammsugare* – med ett specialdesignat skrattyogaprogram gör Electrolux nu dammsugningen till en stund för skratt.

Det har konstaterats att ljudet från dammsugning utgör det mest irriterande i vår hemmiljö. För Electrolux, som har legat i framkant vad gäller tyst dammsugning i mer än ett decennium, har detta varit en viktig utgångspunkt i produktutvecklingen.

Tystnad har dock inte nödvändigtvis ett egenvärde och när Electrolux tog fram UltraSilencerTM Zen – världens nu tystaste dammsugare – bestämde man sig för att fylla tystnaden med glädje genom att introducera Happy Vac. Resultatet är ett skrattyogaprogram specialdesignat för dammsugning.

– Eftersom dammsugning ofta inte upplevs som en typiskt glädjefull stund ville vi försöka omvandla den erfarenheten till en möjlighet att skapa ett rofyllt och glatt hem. Enligt traditionell zen-lära uppnås lycka snabbast genom tystnad inombords och skratt utombords. Vi ville därför fylla tystnaden från UltraSilencerTM Zen med skratt och som ett resultat lanserar vi nu Happy Vac, säger Diana Münz, Consumer Activation Manager, Digital & PR Sweden.

Skrattyoga är en övning som innebär att utövaren framkallar skratt. Utgångspunkten är att framkallat skratt medför samma fysiska och psykiska fördelar som ett spontant skratt. Electrolux skrattyogaprogram är framtaget tillsammans med skrattyogainstruktör Helen Thyrvin som har mer än 10 års erfarenhet på området.

– Att utöva skrattyoga i 15 minuter förbättrar ditt välmående, sänker stressnivåer och sätter ett leende på läpparna som du kan dela med dina nära och kära, säger Helen Thyrvin.

Första generationen UltraSilencerTM lanserades år 2002. Forskning och utveckling har lett till produktförbättringar samt en rad olika patent genom åren och den nya UltraSilencerTM har en unikt låg ljudnivå på 58 decibel. Hemligheten stavas Silent Air TechnologyTM som optimerar luftflödet och gör att dammsugaren ökar prestandan och samtidigt minimerar ljudnivån. Silent Zen SystemTM ger i sin tur en skönare upplevelse genom att ljudet upplevs mjukare, detta som ett resultat av en kombination av tyst motor, förbättrad isolering av motor och motorfilterhållare samt mjukare motorupphängning.

Lyssna på skrattyogaprogrammet här och läs mer om vår tysta dammsugare här. För mer information kontakta Isabella Sehlström på isabella.sehlstrom@primegroup.com eller +46 725 040 558.

*Test baserat på EU-kommissionen delegerade förordning nr 665/2013.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke