Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux induktionshällar för snabbare och mer mångsidig matlagning

Bilder

Snabb och säker
Induktionshällen är den snabbaste mest flexibla hälltypen. Till skillnad från andra hällar aktiveras induktionen endast under ytan på kokkärlet. Resten av hällen hålls sval, vilket gör den både säker och enkel att hålla ren eftersom spill inte bränner fast. Med induktion reglerar du själv hur snabbt kastruller och stekpannor värms upp och svalnar. Man får snabbt en kastrull med vatten att börja koka och på samma sätt går det lika snabbt att dra ner på värmen vilket hjälper till att förhindra att det kokar över.

Flexibel
Induktionshällen erbjuder en oöverträffad mångsidighet i köket, oavsett om du vill koka pasta, grilla kött eller smälta choklad. Antalet kokzoner varierar beroende på vilken häll du väljer, något som i sin tur beror på tillgängligt utrymme i och vid köksbänken. För det lilla köket finns hällar på mellan 30 – 36 cm med 1 – 2 kokzoner, medan det för det större köket finns hällar på 70 eller 90 cm som kan ha upp till 6 kokzoner. Standardstorleken på 60 cm, med 4 kokzoner, passar för de flesta hushåll.

Electrolux flexibla induktionshällar känner av grytans storlek och anpassar kokytan efter det. För extra stora grytor och kastruller finns det dessutom hällar där kokzonerna kan slås ihop. Electrolux Infinite Combi induktionshäll har exempelvis en stor FreeZone tillagningszon med automatisk avkänning som gör att du kan placera dina kastruller, oavsett storlek och form, var du vill och tillagningen blir perfekt.

Precis
Induktionstekniken i Electrolux hällar möjliggör omedelbara och exakta värmejusteringar. Med Stop+Go-funktionen kan du dessutom pausa matlagningen och starta den igen med samma inställningar om du behöver rikta uppmärksamheten åt annat håll för en stund.

Electrolux Hob2Hood
Hob2Hood – är en häll och en fläkt som är kompatibla med varandra. Fläktens utsug regleras i synk med hällen vilket gör den helt automatisk och självreglerande. Utsuget är aldrig kraftigare än det behöver vara och du kan därför koka, bryna eller steka utan att ens röra din köksfläkt eller tänka på utsuget.

För mer information kontakta Isabella Sehlström på isabella.sehlstrom@primegroup.com eller +46 725 040 558.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke