Electrolux Newsroom Sweden

Rare, medium eller well done – här är ugnen som vet hur du vill ha det

Bilder

Den nya ugnen från AEG Mastery Range tar restaurangen till hemmaköket. Genom det lättmanövrerade vredet kan vem som helst nå perfekt resultat. Ugnen assisterar hela vägen fram till servering med förval för kött, fisk eller grönsaker. AEG Mastery Range-ugnen kommer dessutom med en rad funktioner såsom ånga, Sous Vide och en avancerad termometer. Tidigare i år utmärktes AEG Mastery Range med det internationella designpriset Red Dot Award.

AEG Mastery Range vänder sig till den kräsna hemmakocken som söker det perfekta resultatet i allt från matlagning till bakning. Med ett lättmanövrerat vred kan användaren justera tid, temperatur och ugnsfunktion för att enkelt kunna laga mat som ett proffs. Vredet är gediget och stilrent designat med inspiration från bilindustrin. Den tillhörande ugnstermometern hjälper användaren att ha full kontroll på innertemperaturer i tillagningen.

Klas Lindberg från prisbelönta restaurang Portal och vinnare av Årets Kock 2012 menar att kontroll på temperatur är oerhört viktigt – oberoende om det gäller fisk, fågel, kött eller grönsaker. Dock vet få vilken den bästa innertemperaturen är. För kött är en tumregel att försteka ordentligt på hög värme innan tillagning i ugn och därefter ge tid för köttet att vila.

“Vilotiden är avgörande för att få ut det bästa ur en köttbit, vare sig det handlar om ryggbiff med insprängt fett eller ett magrare viltkött. En köttbit som får vila blir saftigt och smakrikt. Jag brukar låta köttet komma upp i en innertemperatur på 50° i ugnen för att därefter låta det vila till cirka 53°. Därefter steker man snabbt på runt om, max 10 sekunder, för att kunna servera det varmt, nylagat, saftigt och smakrikt”, säger Klas Lindberg.

Ett annat tips är att låta termometern sitta kvar i köttbiten under vilotiden för att säkerställa att köttsaften stannar kvar. Och köttet ska inte vila under folie utan öppet, nära spisen där det är något varmare än rumstemperatur. Sedan gäller det att hastigt steka på för att kunna servera det varmt.

AEG Mastery Range är en hel serie integrerade köksprodukter som anpassar sig till användaren istället för tvärtom. Ett tydligt exempel på detta är funktionen för induktionshällen och fläkten, AEG Mastery Range Hob2Hood. Induktionshällen styr köksfläkten automatiskt och trådlöst beroende på vad som tillagas. Detta ger möjlighet till fullt fokus på matlagningen – hällen och köksfläkten sköter resten.

”Tanken är att förenkla vardagen och samtidigt förhöja upplevelsen i matlagningen. Den här ugnen levererar dessutom precision för den mest kräsna av hemmakockar”, säger Elin Milveden, Head of Product Line Kitchen Nordic på AEG.

Alla produkter i AEG Mastery Range bygger på avancerad och känslig teknik som samverkar harmoniskt och omedelbart.

AEG Mastery Range lanseras på den svenska marknaden hösten 2017.

 

Ångugn med Sous Vide

Ugnen som assisterar hela vägen fram till perfekt resultat. Med den känsliga sensorn som är integrerad med ugnen uppnås bättre precision när det kommer till innertemperatur samtidigt som vredet gör det möjligt att interagera med ugnen på samma sätt som på restaurang. Rare, medium eller well done? Ugnen ger exakt och perfekt resultat, varje gång.

BSK892230M Mastery Range 60 cm
Ca pris: 29 500 SEK

Fläkt

Med fläkten med Hob2Hood har hemmakocken möjlighet till fullt fokus på matlagningen. Fläkten sätts på automatiskt och styrkan anpassas efter behov beroende på tillagning. Köket hålls fritt från lukt under hela matlagningsprocessen.

Fläkt med Hob2Hood DVB5960HG
Ca pris: 13 500 SEK

Induktionshäll PURE

Hob Pure Flexibridge HKP87420FB
Ca pris: 21 400 SEK

Induktionshäll FLEXIBRIDGE

Hob Flexibridge HKP85410FB
Ca pris: 17 000 SEK

Diskmaskin med ComfortLift

Diskmaskinen med ComfortLift är den första i sitt slag. Den unika och innovativa lyftmekanismen gör det möjligt att lyfta den nedre hyllan upp och mot användaren och underlättar därmed både vid i- och urplockning. Processen blir därmed mer effektiv och ergonomisk än vid användandet av andra diskmaskiner.

Inbyggd diskmaskin FSK93800P
Ca pris: 22 200 SEK

CustomFlex kyl och frys

CustomFlex kyl och frys har den mest anpassningsbara förvaringslösningen på marknaden. Dörrarna har hyllor som är lätta att flytta och anpassa efter användaren samtidigt som det separata kylsystemet bevarar smak och kvalitet. CustomFlex är AEGs lösning på överfyllda kylskåp med ont om plats för förvaring då varje hylla kan flyttas när och hur som helst för att rymma i stort sett vilka råvaror som helst.

Kyl RKE83924MX
Ca pris: 15 900 SEK

Frys AGE82924NX
Ca pris: 16 200 SEK

 

För ytterligare information vänliga kontakta:

Erika Boström, presskontakt för AEG på Electrolux Sverige
erika.bostrom@electrolux.com, 070-4822440

Helena Pettersson, Abby PR,
helena@abbypr.se, 070-4239094

 

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke