Electrolux Newsroom Sweden

Kapsla in smakögonblick, bevara konsistenser eller snabbkyl dina favoritdrycker med AEG Blast Chiller

Bilder

Med den innovativa köksprodukten AEG Blast Chiller flyttar den professionella tekniken från restaurangvärlden in hos hemmakocken för en garanterat godare och vackrare matupplevelse. Genom mycket tidseffektiv nerkylning av mat och dryck bevaras smakerna så att du tror att de aldrig har varit frysta.

AEG lanserar nu Blast Chiller, en kompakt nedkylningsprodukt som fryser in även de allra känsligaste råvarorna avsevärt snabbare än en vanlig frys. Blast Chiller tillvaratar AEGs professionella arv från restaurangvärlden för att låta hemmakocken minimera kristallisering under nedkylningsprocessen och behålla näringsämnen, konsistens, vitaminhalt och smak på ett sätt som en vanlig frys inte klarar av.

AEG Blast Chiller kyler eller fryser råvaror mycket snabbare än en vanlig frys, vilket bibehåller smaker och konsistenser”, säger Lisa Lindqvist, kategoriansvarig i Norden för Electrolux Kitchen. ”Råvaran behåller även sitt utseende efter att den tinats vilket betyder att maten både blir godare och vackrare. Det är den perfekta produkten för hemmakockar som vill ha kreativ flexibilitet i sitt skapande.”

Hälsosammare matförvaring som sparar timmar i köket

Nedkylningsfunktionen kan användas för att stanna tillagningsprocessen vid en optimal temperatur under matlagning och bakning – eller helt enkelt göra maten klar för servering. Vita viner kan kylas på 15 minuter, temperaturen på bakverk kan sänkas från 175°c till 25°c på tio minuter och kylda efterrätter som sorbet eller parfait blir mycket enklare att göra. Nedkylningen gör att du slipper risken för bakteriell tillväxt under tiden du vanligtvis väntar på att maten ska bli kall nog att stoppa in i frysen.

AEG Blast Chiller finns till försäljning i köksfackhandeln från 1 mars 2018.
C:a pris: 39.000 SEK

Om AEG

AEG och Electrolux gör livet bättre och mer hållbart för miljontals människor genom att ständigt utveckla nya sätt att skapa smakupplevelser, ta hand om kläder och få en hälsosammare hemmiljö. Electrolux och AEG är del lav en ledande global vitvarukoncern som sätter konsumenten i centrum i allt vi gör. Genom våra varumärken, som inkluderar Electrolux, AEG, Anova, Frigidaire, Westinghouse och Zanussi, säljer vi mer än 60 miljoner produkter till hushåll och professionella användare på fler än 150 marknader varje år. Under 2017 hade Electroluxkoncernen en omsättning på 122 miljarder kronor och cirka 56 000 anställda. För mer information besök www.electroluxgroup.com.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Erika Boström, presskontakt för AEG på Electrolux Sverige

erika.boström@electrolux.com

070-4822440

Jonathan Bui, Prime

jonathan.bui@primegroup.com

070-6335459

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke