Electrolux Newsroom Sweden

Lämna in silkesblusen och ulltröjan på en spabehandling hos The Laundry Spa

Bilder

Electrolux och Tangent Garment Care lanserar spa för kläder i ömtåliga material i nyöppnade The Lobby i Stockholm

För att lyfta frågan om klädvård och hållbarhet, och samtidigt få fler att använda sina finare plagg oftare, lanserar Electrolux tillsammans med Tangent Garment Care textilvårdsupplevelsen The Laundry Spa, ett klädspa som erbjuder spabehandlingar med produkter helt av naturliga råvaror för kläder i ömtåliga material. Initiativet lanseras i samband med publiceringen av The Wardrobe Report från Electrolux som undersöker tvätt- och klädvårdsvanor runtom i Europa.

Tittar du längst ner i tvättkorgen ligger de där. Plaggen du inte riktigt vet hur du ska tvätta. Jeansen, ulltröjan eller den där klänningen du hade på en fest för flera månader sedan. Vi drar oss ofta från att använda våra finaste plagg eftersom vi tänker att de är svåra att tvätta eller kräver kemtvätt. Samtidigt som textilindustrin är en av de minst hållbara industrierna i världen, använder vi endast en bråkdel av våra kläder och slänger över hälften av våra kläder på grund av slitage – som ofta tillkommer i samband med misstag i tvätten, visar en ny rapport från Electrolux.

Med The Laundry Spa vill Electrolux och Tangent Garment Care nå ut till konsumenter för att lära dem mer om hur man med modern tvätteknik och bra tvättmedel bäst vårdar ett plagg och låter det hålla längre. The Laundry Spa sammanför Electrolux mest avancerade tvättsystem någonsin, Perfect Care, med Tangent Garment Cares ekologiska produkter tillverkade helt av naturliga råvaror.

Med The Laundry Spa vill vi uppmärksamma att hållbarhet, klädvård och att använda hela sin garderob hör ihop. Nutidens tvätt- och torkprogram som de vi har i Perfect Care-serien gör att du kan tvätta och torktumla de flesta av dina finare plagg hemma helt utan oro. Många är dock inte medvetna om det idag utan fortsätter skicka sina plagg till kemtvätten, trots att det är både oekonomiskt och dåligt för miljön, säger Palle Laursen, Nordisk produktchef Fabric Care.

Behandlingarna är framtagna utifrån Electrolux Perfect Care-seriens olika tvättprogram, som matchats med Tangent Garment Cares ekologiska produkter för denim, ömtåliga naturmaterial, fläckborttagning och friluftskläder. Bland annat erbjuds en 15 minuters uppfräschande ångtvätt med doftenhet för skjortor och blusar, ett silkestvättprogram för ömtåliga silkesplagg och en denimbehandling för favoritjeansen.

Bra klädvård handlar inte längre bara om att kläderna ska bli rena – man vill samtidigt vara rädd om både miljö och material. Om vi spenderar mycket pengar på fina kläder så borde vi också se till att använda det bästa tillgängliga för att ta hand om dem, säger David Samuelsson, medgrundare av Tangent Garment Care.

The Laundry Spa håller öppet från den 5 april till den 15 maj i The Lobby, AMF:s nya tillskott i MOOD-området som samlar tillfälliga retailkoncept på en plats med innovativa lösningar för framtidens shopping. Upp till två plagg per person kan lämnas in för kostnadsfri behandling.

 

Electrolux PerfectCare

Tvättmaskin PerfectCare 800-serien

Ca pris: 9490 SEK

https://www.electrolux.se/PerfectCareTvättmaskin

Torktumlare PerfectCare 800-serien

Ca pris: 9490 SEK

https://www.electrolux.se/PerfectCareTorktumlare

 

Om Electrolux

Electrolux gör livet bättre och mer hållbart för miljontals människor genom att ständigt utveckla nya sätt att skapa smakupplevelser, ta hand om kläder och få en hälsosammare hemmiljö. Vi är ett ledande globalt vitvaruföretag som sätter konsumenten i centrum i allt vi gör. Genom våra varumärken, som inkluderar Electrolux, AEG, Anova, Frigidaire, Westinghouse och Zanussi, säljer vi mer än 60 miljoner produkter till hushåll och professionella användare på fler än 150 marknader varje år. Under 2017 hade Electrolux en omsättning på 122 miljarder kronor och cirka 56 000 anställda. För mer information besök www.electroluxgroup.com.

 

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke