Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux lanserar Pure A9 – den smarta luftrenaren

Electrolux lanserar Pure A9, en luftrenare som får ta plats i ditt hem. Med en helt ny design som går i linje med skandinavisk inredning och olika filter som kan anpassas efter säsong. Luftrenaren säljs från och med april och finns i två modeller och färger.

Electrolux lanserar den nya luftrenaren Pure A9, en luftrenare som kan anpassas med filter efter säsong och behov för att optimera rengöringseffekten av luften från pollen och dammpartiklar samt att reducera obehagliga lukter från till exempel husdjur.

Pure A9 reagerar på förändringar i luftkvaliteten och anpassar luftflödet därefter för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö. Tack vare inbyggd WiFi-anslutning kan användaren ta del av summeringar över hur luftkvaliteten är i hemmet och även styra och optimera luftrenaren via sin telefon.

Med Pure A9 kombinerar vi skandinavisk design och material som passar in i våra hem med en ny unik funktionalitet för att säkerställa en hälsosam luftkvalitet i hemmet. Vi kan se att luften i våra städer blir allt sämre och därför känns det fantastiskt att få lansera en luftrenare som kan få ta plats i våra hem som en inredningsdetalj och samtidigt förbättra luftkvaliteten i får hemmiljö. säger Carina Boqvist som är Nordisk marknadschef HomeCare på Electrolux.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luftrenaren lanseras i två versioner, en mindre med kapacitet för 92 m2 och en större med kapacitet för rening av 129 m2 baserat på Boverkets byggnorm 0,5 luftomsättning per timme. Ljudnivån är från 17dB upp till som högst 46dB respektive 49dB, vilket är lägre än normal konversationsnivå.

Båda modellerna är godkända av Asthma Allergy Nordic* som är ett samarbete mellan astma och allergi-förbunden i Norge, Sverige och Danmark.

Mer om produkterna

PA91-404GY, PA91-404DG och PA91-604GY har nio fläkthastigheter. Filtrering i fem steg: förfilter, statiskt laddat partikelfilter med antibakteriell behandling, kolfilter och joniseringsfunktion. Sensorer för VOC(luftburna gaser), CO2, temperatur, luftfuktighet, ljus och luftkvalitet. Stöd för WiFi 2.4 GHz. Måtten är 565x315x315 respektive 725x315x315. Nettovikt 7.9kg respektive 8,9kg. Rek ca pris från 4 500kr

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke