Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux lanserar självdoserande tvättmaskiner för en mer hållbar garderob

Bilder

Electrolux lanserar nu tvättmaskinen PerfectCare 800 och 700 med självdoseringsfunktionen AutoDose. Funktionen gör att det blir enklare att uppnå ett bra resultat samtidigt som det bidrar till mindre slitage på kläderna vilket gör att de håller längre.

Electrolux lanserar tvättmaskinerna PerfectCare 800 och 700 med den nya självdoseringsfunktionen AutoDose. Funktionen ser till att ställa in exakt rätt mängd tvättmedel och sköljmedel till varje tillfälle baserat på mängden tvätt vilket gör att en påfyllning räcker till upp till 20 tvättar*.

Vi på Electrolux har lagt mycket tid, energi och tanke bakom utvecklingen av vår AutoDose-funktion. Rätt dosering av tvättmedel är en av de viktigaste faktorerna till att öka hållbarheten på klädesplagg och vi på Electrolux är väldigt glada att nu kunna presentera en marknadsledande självdoseringsfunktion som en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Palle Laursen Product Line Manager Laundry & Home Comfort, Nordics på Electrolux.

Feldosering av tvättmedel kan på olika sätt skada kläderna. Överdosering skadar tygfibrerna vilket i sin tur gör att kläderna slits snabbare. Underdosering av tvättmedel gör att vit tvätt blir grå eftersom tvätten inte är ren i slutet av programmet. Med AutoDose fördelas alltid exakt rätt mängd tvättmedel som gör att dina vita kläder hålls vita och fräscha längre. PerfectCare-serien ger dessutom dina kläder upp till tre gånger längre skydd mot nötning tack vare att överdosering undviks jämfört med liknande autodoseringsmaskiner på marknaden**.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med My Electrolux Care-appen har du full kontroll på din tvätt, var du än är. Tryck för att ändra inställningar, styr Autodoseringen och se hur mycket tvättmedel du har kvar i din maskin. Du kan även få experthjälp om hur du bäst tar hand om dina kläder så garderobsfavoriterna håller längre och med funktionen MyFavourites sparas specifika inställningar för plagg du använder ofta.

* baserat på genomsnittlig tvättmängd (ref. JRC109033 EUR 28809 EN)
* Test av nötning av bomull vid applicering av kraft. Bomull som tvättats i 30°. 30 tvättar Electrolux AutoDose jämfört med 10 tvättar av en konkurrents automatiska dosering.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke