Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux i samarbete med Le Cordon Bleu och SideChef för hållbar matlagning i hemmet.

Bilder

electrolux-post-image

Kockarna från Le Cordon Bleu delar med sig av sina hållbara recept genom steg-för-steg-filmer exklusivt i appen SideChef och till Electrolux smarta ugnar.

Electrolux tar ytterligare ett steg i sin mission att stötta hemmakockar genom att förse dem med möjligheter att laga både hälsosammare och mer hållbar mat genom uppkopplade ångugnar. I ett partnerskap med Le Cordon Bleu, världens främsta nätverk för Culinary Arts och Hotel Management institutes, och SideChef,  en världsledande plattform för matlagning, kommer Electrolux att stötta hemmakockar som söker sig till mer hållbara och välsmakande måltider.

Samarbetet fokuserar på växtbaserade recept där kockar från Le Cordon Bleu visar tillagningen i steg-för-steg-filmer. De nya recepten adderas till de 18 0000 recept som redan finns i appen SideChef, som kan skickas direkt till smarta ugnar från Electrolux via Wifi. Den digitala matlagningshjälpen ger även ugnen information om tillagningstid, temperatur och tillagningssätt så att varje maträtt ska bli perfekt.

“Vårt partnerskap med SideChef och Le Cordon Bleu är ett led i Electrolux engagemang för att hållbar matlagning och ätande ska bli allas förstahandsval 2030 och det stöttar vi genom att underlätta för välsmakande och mer kreativ matlagning.” säger Niels Munksgaard, Kitchen Experience Marketing Director, BA Europe.

Electrolux undersökningar visar att vi vill laga mat på ett mer hållbart sätt men att vi kanske inte alltid vet hur, och i viss utsträckning  även tror att hållbarhet sker på bekostnad av smak. Electrolux uppkopplade ångugnar, foodtech och kockar från ledande restaurang- och upplevelseutbildningar arbetar nu tillsammans för att minska ”the green gap” som idag finns mellan tanke och handling, för att göra matlagningen både roligare och enklare.

Electrolux uppkopplade ugnar är utrustade med dynamiska funktioner som utöver fläkt, vanlig värme och grill även erbjuder en sous-vide-funktion och tillagning med ånga.

Kombinationer av dessa funktioner säkerställer att kakor blir porösa och fluffiga, att bröd får en krispig skorpa, att kött och fisk blir saftigt och smakrikt – medan grönsaker behåller sin näring.

Genom att arbeta med innovativa partners inom ekosystemet för livsmedel, erbjuder Electrolux den allra senaste uppkopplade teknologin för att inspirera och utrusta hemmakockar att skapa ännu godare och mer hållbara rätter hemma. Med alternativet “assisterad matlagning”, säkerställs att hemmakockar får fullt stöd genom automatisering av de bästa kombinationerna av ånga, värme, tid och temperatur för att få det bästa och mest välsmakande slutresultatet.

Tillgång till SideChef Premium app fås vid köp av en ugn från Electrolux.

SideChef Premium är mer än receptinspiration och underhållning. Genom röststyrda steg-för-steg-filmer får hemmakockar guidning i hur de kan upptäcka, lära sig, skapa och experimentera hemma i sitt eget kök, i sin egen takt och med olika budget.

De som köper en ny smart ugn från Electrolux får gratis tillgång till allt innehåll och SideChef Premium i 12 månader. Vid köp av en SteamPro eller SteamBoost ingår extra material som de exklusiva och hållbara recepten demonstrerade av kockarna från by Le Cordon Bleu.

Information till redaktörer

Electrolux är en global världsledare inom vitvaror och har bidragit till bättre leverne i 100 år. Vi återuppfinner smak, klädvård och upplevelser för välbefinnande för miljoner människor. Vi strävar hela tiden efter att vara i framkant när det kommer till hållbarhet i samhället genom våra lösningar och verksamheter. Våra varumärken inkluderar Electrolux, AEG och Frigidaire. Vi säljer runt 60 miljoner hushållsprodukter på över 120 marknader varja år. Förra året uppgick försälningen till 116 biljoner på runt 120 marknader och antalet anställda var 48 000 runtom i världen. För mer information gå till www.electroluxgroup.com.

SideChef är en allt-i-ett-plattform med över 18 000 interaktiva och smarta recept med dynamisk receptguide som till exempel röststyrning, steg-för-steg-bilder, instruktionsfilmer och inbyggd timer. SideChef erbjuder I appen måltidsplanering, hemleverans av varor och smart uppkoppling för köket. SideChef finns kostnadsfritt för iOS, Android, Amazon Alexa, Google Home Hub, Samsung Bixby, och Portal från Facebook-enheter. SideChef har inspirerat till över 20 miljoner måltider i kök över hela världen. För mer information besök www.SideChef.com

Om Le Cordon Bleu

Med över 35 skolor i över 20 länder är Le Cordon Bleu världsledande inom utbildningar för Culinary Arts och Hotel Management. Le Cordon Bleu erbjuder en rad tekniska utbildningsprogram på universitet för utbildning inom restaurang, hotell och turism. I 125 år, sedan grundandet 1895 har Le Cordon Bleu Institute utbildat inom Teknik och expertis från stora namn inom det franska köket. Sedan 2020 finns även ackrediterande kurser online. Varje år får 20 000 studenter med över 100 olika nationaliteter färdigheter inom matlagning, konditori, bageri, vin och hotelldrift. För mer information cordonbleu.edu/home/en

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke