Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux utsett till Top Employer i nio europeiska länder

Bilder

Aldrig tidigare har Electrolux valts till Top Employer i så många länder i Europa som i år. För första gången finns även Electrolux Schweiz och Österrike med bland de organisationer som Top Employers Institute har utsett till världens främsta arbetsgivare, vilket betyder att de erbjuder en arbetsmiljö utöver det vanliga.

Electrolux utmärkte sig inom områdena affärsstrategi, värderingar, etik och integritet, talangrekrytering och ledarskap. Företaget har certifierats i Sverige, Spanien, Italien, Storbritannien, Polen, Tyskland, Frankrike, Schweiz och Österrike, varav de två sistnämnda är nya på listan. När ett företag får det här erkännandet i minst fem länder, tilldelas det utmärkelsen Top Employer Europe av Top Employers Institute. I år är fjärde året i rad som Electrolux utsetts till Top Employer Europe.

”Vi är stolta och glada över att ännu en gång ha tilldelats den här fantastiska utmärkelsen. Det rekordstora antalet länder som i år har certifierats via Top Employers Institute visar på vår starka marknadsposition när det gäller rekrytering. Det är också ett kvitto på vår övertygelse om att vi ska stå nära våra medarbetare och lyssna på vad som är viktigt för dem” säger Helena Nilsson-Friberg, Senior Vice President för HR, Communications and Continuous Improvement på Electrolux. Hon fortsätter: ”Även 2021 var ett år som präglades av pandemin. Men vi har fortsatt att sätta våra medarbetares välbefinnande och säkerhet främst. Under hela året arbetade vi med att anpassa oss till läget för att skapa de bästa möjliga arbetsvillkoren för personalen, både i produktionen och på tjänstemannasidan.”

Top Employers Institute har premierat enastående arbetsvillkor under 30 år i 120 länder och regioner. Utmärkelsen tilldelas organisationer som sätter sina anställda i centrum och erbjuder en föredömlig arbetsmiljö. Den omfattar en rad olika personalrelaterade områden som personalstrategi, arbetsmiljö, talangrekrytering, lärande, välbefinnande samt mångfald och inkludering.

Om Top Employers Institute

Top Employers Institute har belönat enastående arbetsvillkor under 30 år i 120 länder och regioner. Top Employer-certifieringen tilldelas världens bästa arbetsgivare: organisationer som erbjuder personalen en enastående arbetsmiljö. Alla organisationer som certifieras har en framsynt HR-strategi med en kontinuerlig strävan efter att skapa bästa möjliga arbetsförhållanden för personalen och deras karriärmässiga utveckling.

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Electrolux? Besök vår karriärsida https://career.electroluxgroup.com/

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke